Het Italiaanse Audio Analogue heeft twee jaar na hun 20-jarige jubileum twee nieuwe versterkers uit in hun Anniversary-lijn: de jubileumversies van de voorversterker Bellini en eindversterker Donizetti. Deze zullen te bewonderen zijn op de XFI Premium Audio Show.

Inmiddels bestaat het merk al 22 jaar en heeft het zeker naam gemaakt in de audiowereld. Ze wordt gezien als een bijzondere verschijning in de Hifi-wereld dankzij een minimalistische vormgeving en eigenwijze ontwerp-opvattingen. Ze zien zichzelf als muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een zo hoog mogelijke muzikaliteit.

Als we bovenstaande samenvatten, komt het erop neer dat techniek staat in dienst van het gehoor. “Dit is de reden waarom we al in een vroeg stadium op basis van ons gehoor aanpassingen aan het ontwerp doen. Ook wanneer dat ten koste gaat van laboratorium metingen.”

In 2016 vierde Audio Analogue haar 20 jarig jubileum met het opnieuw uitbrengen van de Puccini, hun eerste versterker ooit. Ook de Maestro werd opnieuw uitgebracht. De Maestro lijkt in de basis op de Puccini maar is nu van ingang tot aan de eindtrap volledig gebalanceerd. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door de ingenieurs van Airtech, die zich normaal bezig houden met high end kabels maar nu ook hebben meegewerkt aan de jubileum-uitgave.

De nieuwste Bellini-voorversterker is gebaseerd op de voorversterkingstrap van de Maestro. Er zitten enkele nieuwe elementen in: een vernieuwde voeding en volumeregeling. De Anniversary Bellini heeft 3 RCA- en 2 XLR-ingangen, met nog twee paar ongebalanceerde en gebalanceerde uitgangen.

De nieuwste Anniversary Donizetti is de krachtpatser van de jubileum-serie. Deze eindversterker levert 250 watt bij 8 ohm weerstand. Het is een dual mono-ontwerp met twee 1200VA-transformatoren en een paar RCA- en XLR-ingangen.

Verkooppunten van het merk audio-analogue