Audio Pro viert haar 40e verjaardag en dat vieren zij met een nieuw product: de gloednieuwe A40, een draadloze luidspreker in beperkte oplage.

De A40, die een beperkte oplage van 1000 (elk individueel genummerd) heeft, heeft een rechthoekig ontwerp met twee verwisselbare grijze stoffen afwerkingen en een aluminium frame dat dient als bedieningspaneel.

Audio Pro A40Bovenaan het frame bevinden zich vijf vooraf ingestelde knoppen die kunnen worden geconfigureerd voor bijvoorbeeld een radiostation of Spotify-afspeellijst, en er zijn ook afspeelknoppen om nummers over te slaan, de bron te wijzigen en het volume aan te passen.

Net als zijn broers en zussen biedt de A40 uitgebreide netwerkstreaming en kan hij werken in een multiroomsysteem via de Audio Pro-app. Er is ook Bluetooth, een 3,5 mm-ingang en Amazon Alexa-spraakbesturing op het menu.

In een poging even sonisch succesvol te zijn als de rest van de line-up van het merk, is deze uitgerust met twee BMR 2in drivers, twee 4in long-throw woofers en twee 6,5in passieve radiatoren – die allemaal aangedreven worden door een 220-Watt Class D-versterker.