Dolby kennen we allemaal wel van haar bekende audio- en videoformaten. Nu gaat ze ook de hoofdtelefoonmarkt betreden met haar eerste hoofdtelefoon: de Dolby Dimension.

En Dolby heeft speciaal voor hen een eigen nieuwe technologie ontwikkeld, Dolby LifeMix genaamd. Gebruikers kunnen zo bepalen hoeveel ze horen van hun omgeving – van ‘transparantie’ tot ‘actieve ruisonderdrukking’. Dolby wil dat je de hoofdtelefoon gebruikt om te regelen wat je hoort, in plaats van te knoeien met bronvolumes en modi.

Dat is bestuurbaar via de on-earcup-bediening of de Dolby Dimension-app (iOS en Android, de app is gratis).

Dolby Dimension

Het bedrijf bedenkt duidelijk scenario’s waarbij de hoofdtelefoon op meerdere apparaten zou worden aangesloten. Gebruikers kunnen op een van de drie bronknoppen op de rechter oorschelp tikken om onmiddellijk bronapparaten te wijzigen, of het nu gaat om een ​​Bluetooth-compatibele tv, computer, tablet of telefoon.

Hopelijk is de geluidskwaliteit van hun op maat gemaakte 40 mm drivers zoals we gewend zijn van het merk, zeker als we naar het prijskaartje gaan kijken.

De Dolby Dimensions zijn beschikbaar vanaf 1 december in de VS, aan een prijs van $599, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze zal overvliegen naar Europa.