AVM presenteert zijn nieuwste phono-voorversterker: de Inspiration P1.2. De nieuwe versterker speelt in op moving magnet en moving coil signalen. Ze krijgen elk een eigen ingang om het beste resultaat te leveren.

AVM produceert al sinds 1986 phono-voorversterkers. Ze zitten dus al een tijd in de business en bouwen iedere versterker met het oog op precisie. Dat oog voor detail is nodig als je versterkers maakt voor platenspelers, want de kleinste signalen kunnen voor problemen zorgen. Zo zijn ruis en verbuiging de grootste vijand voor phono-versterkers. De Inspiration P1.2 heeft aparte kanalen voor moving magnets (MM) en moving coil (MC) cartridges. Die moeten ervoor zorgen dat het geluid van de cartridges zo precies mogelijk weergeven worden.

Twee aparte kanalen is niet de enige bescherming die de versterker biedt tegen ruis. Een behuizing uit extrusie-aluminium moet ervoor zorgen dat eventuele elektromagnetische signalen of microfonische effecten niets kunnen verstoren van het binnenwerk. De Inspiration P1.2 maakt zelfs gebruik van metalen weerstanden en filmcondensatoren om een correcte geluidsweergave te garanderen. De tolerantie op die twee staat op 0.5%, erg laag, maar effectief. AVM laat weten dat ze een goed product kunnen brengen. Dat door nauwkeurig uit te kiezen en ze te matchen voor kanaalgelijkheid. Bij de Inspiration P1.2 krijg je een externe stille voeding erbij, samen met een adapter voor phono belastingweerstanden van 100, 200 en 1000 Ohm. De phono-voorversterker kan je aankopen in een zilveren kleur en kost €699.