Een van de meest onderscheidende functies in de Moto X4 smartphone (de mogelijkheid om muziek naar meerdere Bluetooth-luidsprekers tegelijk te streamen) was een ontwikkeling en idee van Tempow, een klein start-up bedrijfje in Parijs. Nu brengt ze het Tempow Audio Profile (TAP) naar tv’s en settopboxen. Dat biedt dezelfde basisfunctionaliteit als het streamen van meerdere luidsprekers van de Moto X4, maar nog beter: het is mogelijk om een ad-hoc surround-soundsysteem te maken met elke Bluetooth-luidspreker.

De beperkte hoeveelheid beschikbare bandbreedte voor Bluetooth-apparaten doet misschien de wenkbrauwen fronsen voor deze technologie, maar CEO Vincent Nallatamby garandeert dat er meer dan voldoende ruimte is om volledige surround sound-streams te verwerken.

Het is mogelijk om met de technologie van Tempow op tv’s maximaal zes luidsprekers te gebruiken in een 5.1-configuratie. Ook heeft ze een basversterkingstechnologie ontwikkeld om een enkele luidspreker een subwoofer te laten nabootsen. Ook zou het Bluetooth-profiel geoptimaliseerd zijn om latentie te verminderen.

Deze technologie hoeft niet enkel gebruikt te worden voor surround, er zijn ook heel wat andere functies mogelijk. Een persoon kan bijvoorbeeld naar muziek luisteren terwijl de rest van het huis naar een ander nummer luistert.

Tempow is van plan om tegen het einde van het jaar zijn technologie aan nog twee telefoons aan te bieden en is momenteel aan het onderhandelen met tv-fabrikanten. Het bedrijf zal samenwerkingsverbanden moeten smeden, zoals het met Motorola deed, om te overleven. De technologie moet worden geïnstalleerd op het basisniveau van een besturingssysteem – het kan niet alleen als een app worden gebruikt.