Goed nieuws voor de mensen die uitkijken naar YouTube Music: dit jaar zou het nog beschikbaar moeten worden in de Benelux.

Het is de bedoeling dat de muziekdienst dit jaar nog op de markt in de Benelux gaat verschijnen. Het is al een hele tijd beschikbaar in verschillende landen zoals de VS. Muziek luisteren en afspeellijsten maken zijn dezelfde basisfunctionaliteiten die ze aanbiedt als andere streamingdiensten. Waarin ze zich onderscheidt is dat er ook muziekvideo’s en concerten bekeken kunnen worden.

Ook de zoekfunctie is niet zoals we gewend zijn: nummers kunnen gezocht worden waarvan je de titel niet meer weet. Een omschrijving zou voldoende moeten zijn. Ook op basis van je activiteiten en waar je je bevindt worden nummers aangeraden.

Er zal een gratis versie van de streamingdienst zijn met advertenties en een premium versie zonder advertenties voor $9,99. Wat de prijzen hier zullen zijn, is nog niet bekend. YouTube Music zou na verloop van tijd ook Google Play Music vervangen, aangezien deze streamingdienst van Google zich niet op hetzelfde niveau bevindt als haar concurrenten. YouTube Music zou een goede, nieuwe start zijn en veel nieuwe leden moeten lokken.

Wanneer YouTube Music exact beschikbaar zal zijn bij ons is nog niet bekend. Op de website kan je je wel aanmelden, zodat je op de hoogte gehouden wordt wanneer ze hier beschikbaar is.