City Audio Trade heeft laten weten dat ze, met ingang van 1 januari 2024, trotse importeur zijn geworden van BLUE AMP High End Referentie Phono Preamplifiers. Naar eigen zeggen behoren deze tot de allerbeste ter wereld. BLUE AMP bestaat al sinds 1988. In de beginjaren werden hoogwaardige luidsprekersystemen ontwikkeld. Tevens werden THORENS-loopwerken vakkundig gerestaureerd.

Vanuit dit Thorens-thema ontwikkelde zich het idee om een hoogwaardige externe voeding te maken. Het inzicht om deze voeding te combineren met een Phono Preamplifier kwam er snel. Dit was het begin van een langdurig project. Rolf Beckers, met een achtergrond bij Hewlett Packard Medical, heeft zijn stempel gedrukt op BLUE AMP door de focus op eenvoudige, tijdloze buitenkanten. Maar ook de ‘binnenkant’ mocht er wezen. Er wordt zelfs gesproken van een langdurige kwaliteit. Klinkt als muziek in de oren.

Alle producten van BLUE AMP worden met de grootst mogelijke zorg gemaakt in Reute, een plaats in het zuiden van Duitsland. Handwerk is het sleutelwoord. Voordat ze de fabriek verlaten, wordt alles langdurig en uitvoerig getest. De garantieperiode bedraagt maar liefst 5 jaar. Het uitvalpercentage is nog steeds onmeetbaar. Aldus City Audio Trade.

Het huidige assortiment bestaat uit: model fughetta, model blue MkIII, model surzur MkIII, model 42MkIII en een PSU model ps 300. De fughetta is de laatste ontwikkeling van Rolf Becker en is daarmee de meest recent (2021) op de markt gebrachte Phono Preamplifier binnen de BLUE AMP line-up. Model blue en model surzur zijn op te waarderen met de ps 300, de externe PSU. Zo wordt de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd.

BLUE AMP Phono Preamplifiers zijn gebouwd om het maximale uit je kostbare vinylverzameling te halen. Door een gebalanceerd ontwerp zijn ze absoluut vrij van stoorsignalen. Wil jij gaan voor een maximale muziekbeleving? Dan wordt geadviseerd om de draaitafel gebalanceerd aan te sluiten. Natuurlijk kan je ook niet gebalanceerd spelen en van je favoriete muziek genieten, hiervoor worden 2 stuks Neutrik RCA naar XLR adapters bijgeleverd.

Bij elke BLUE AMP Phono Preamplifier staan emotie, dynamiek, timbres en rust centraal. Gecombineerd met de allerfijnste details en een bijna tastbaar 3D beeld. Het merk heeft een goede reputatie, getuige daarvan zijn de reviews die je kan vinden op de website van City Audio Trade.

City Audio Trade streeft naar 12 tot 15 dealers in Nederland, 4 à 5 in België. Idealiter 1 à 2 in Luxemburg. Deze dealers krijgen exclusiviteit binnen een overeengekomen regio. Uiteraard mogen de BLUE AMP dealers zich verwachten aan een optimale ondersteuning van City Audio Trade.