Classé CT-5300 review : Productvoorstelling
Op dit ogenblik bestaat de Classé Audio line-up uit twee series; de Delta-series en de CT-series. Eigenlijk gaat het om vrijwel identieke producten, met het verschil dat de Delta-producten in een standaard hifi set-up terecht kunnen komen terwijl de CT-producten met hun andere behuizing à geschikt voor 19 inch rack montage meer bedoeld zijn voor de custom install markt. Zoals eerder vermeld bevindt het merk zich op het high endniveau. Dat betekent dus ook een hoger niveau op gebied van prijs en prestaties, à dus het gaat hier om apparaten die elk even veel als een kleine wagen kosten à zou ik weglaten
Qua visuele eigenschappen moeten we zeggen dat het uiterlijk van minder belang is, zoals gezegd gaat het hier om de CT-reeks en die is nu eenmaal niet gebouwd voor de looks. Toch heeft Classé een bijzonder aantrekkelijk frontpaneel gecreëerd. Het toestel is aan de boven- en onderkant zwart. Verder is het aan de zijkanten donkergrijs en bedrukt met ‘Classé’ en het typemodel. And that’s it! Dus sober en strak. Aan de voorkant zien we een blauwe verlichtingsstrip die aangeeft wanneer de versterker aan staat. Ik zou de behuizing van de Delta serie vermelden, tenslotte wordt de Delta serie het meest gekocht. De CT gaat bijna altijd in een server ruimte.
Als je het apparaat bekijkt en terugdenkt aan de Rotel-versterker die we omschreven als een beest, dan is dit een mammoet van een versterker. Hou je vast, want deze versterker weegt 51,25 kg en is 57 cm diep. Alleen verplaatsen kan je dus op je buik schrijven!
De achterkant van de Classé CT-5300 ziet er niet meteen logisch uit. Alle aansluitingen zijn in een soort van tafelvorm geschikt. Een derde aan de linkerkant met wat trigger- en ir-aansluitingen, een usb-poort voor upgrades, wat ehternetaansluitingen en uiteraard ook de stroomaansluiting. Je kan het standaardstroomsnoer natuurlijk vervangen door een hoogwaardiger snoer, iets wat bijna een must is op dit prijsniveau. Bij de andere twee derden van het toestel heb je bovenaan vijf kanalen op een rij met de keuze uit cinch en XLR. De ‘tafelpoten’ als het ware zijn de outputterminals. Deze zijn degelijk afgewerkt en solide. Toch had ik voor deze prijs een iets meer high endoplossing willen zien. Channel 3,4 en 5 staan recht onder elkaar en onder de ‘tafel’ heb je een enorm ventilatiegat. Aan de rechterkant bevinden zich channel 1 en 2. Het is niet de meest praktische oplossing dat die luidsprekeruitgangen vlak ondereen gemonteerd zijn. Er is een groter gebruiksgemak bij horizontaal gemonteerde uitgangen. De zijpanelen voorzien ook accessoires voor de installatie in een 19-inch rack. Er worden ook softfeet voorzien voor als je hem toch op een versterkerstand zou willen zetten.