Cleer, het in San Diego gevestigde audiomerk, heeft een hoofdtelefoon geïntroduceerd die een riskante belofte met zich meebrengt: 100 uur afspeelplezier.

Volgens Cleer zijn de nieuwe Enduro 100-hoofdtelefoons “ontworpen om net zo lang mee te gaan als jij”. De hoofdtelefoon heeft een eerste batterijduur van 100 uur na één keer opladen. Dankzij een USB-C-oplaadpoort moet de hoofdtelefoon slechts vijf minuten opladen om een uur afspeelplezier te bieden.

Met de gepatenteerde Ironless-drivertechnologie van Cleer plus AAC en aptX HD ondersteuning voor lage latentie, belooft de hoofdtelefoon eenvoudig luisteren met maximale details en weinig vervorming. Cleer heeft ook het aansluiten op compatibele Android-apparaten op papier eenvoudiger gemaakt. Google Fast Pair 2.0-opname betekent dat u de hoofdtelefoon gewoon aanzet en een koppelingsverzoek vrijwel onmiddellijk op het scherm verschijnt.

De Enduro 100-hoofdtelefoon heeft een adviesprijs van £169,99 en is begin september verkrijgbaar bij Harrods in het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer ze verder naar Europa komen en tegen welke prijs is voorlopig nog niet duidelijk.