De Little Ribbon Speaker (LRS) is de nieuwste magnetische luidspreker van Amerikaanse luidsprekerbouwer Magnepan. Het model, dat gebaseerd is op de duurdere 20.7 en 30.7, is naar eigen zeggen vooral bedoelt als instapmodel. Daarbij richten ze zich op muziekliefhebbers die op een eenvoudige en relatief goedkope manier de wereld van Magnepan luidsprekers willen betreden.

De Magnepan LRS is een quasi- ribbon luidspreker, net zoals de 20.7 en 30.7, maar dan wel in een kleiner formaat. Volgens de fabrikant presteert de vlakke, magnetische luidspreker uitstekend bij verschillende versterkers. Maar ze voegen er graag nog aan toe dat dit nieuwe model bewust is ontworpen om samen met high-end apparatuur te gebruiken.

De LRS zorgt voor een geluidsweergave die Magnepan echt typeert direct vanaf instapniveau. Maar om daar optimaal te kunnen van genieten wordt er sterk aangeraden om toch wel wat tijd te besteden aan het systeem en de set-up. Je bent er misschien iets langer mee bezig, maar dit komt het muziekgenot alleen maar ten goede.

“Als je eenmaal een Magnepan  luidspreker in je luisterruimte hebt geprobeerd, weten we dat de kans groot is dat je een levenslange Maggie-muziekliefhebber bent.”

Magnepan LRSDe behuizing van de Magnepan LRS is afgewerkt met houten strips aan de zijkanten van de luidspreker. Met de beugeltjes, die zich aan de voet van de luidspreker bevinden, kan je de luidspreker naar eigen wens rechtzetten of naar achter laten leunen.

Benieuwd naar de technische specificaties van de Little Ribbon Speaker? Hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje.

  • Basisontwerp: tweeweg, quasi ribbon
  • Frequentiebereik: 50 Hz tot 20 kHz
  • Gevoeligheid: 86 dB (500 Hz / 2,83 Volt)
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Afmetingen (b x h x d): 37 x 122 x 2,5 centimeter (zonder voet)
  • Gewicht: 21 kilogram

Het model is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen: licht eikenhout, zwart eikenhout of kersenhout met een doek van gebroken wit, grijs of zwart. De Magnepan LRS is leverbaar voor een adviesprijs van €1.450 per paar.

Wil je graag meer te weten komen over deze Little Ribbon Speaker? Bezoek dan zeker eens de website van Magnepan.

Verkooppunten van het merk magnepan