Dirac Live® Room Correction will bring your speakers to life. Dat is de belofte van Dirac aangaande hun ruimtelijke audio software oplossing. Ze laten weten dat Dirac Live nu ook beschikbaar zal worden voor de DSP’s (digitale signaalprocessors) van draadloze bluetooth-hoofdtelefoons. Er wordt een naadloze integratie beloofd met chipsets van o.a. Qualcomm, BES en MediaTek. Aldus Dirac, benieuwd hoe dat zal uitpakken!

Als je nog nooit van Dirac Live® Room Correction hebt gehoord, het is een ultramoderne digitale ruimtecorrectietechnologie die het mogelijk maakt om een geavanceerde analyse te maken van jouw luidsprekers en luisterruimte. Vervolgens kan de software daar dan mee aan de slag gaan om de geluidsweergave volledig te optimaliseren. Het resultaat zou een aanzienlijk verbeterde muzikale weergave, nog meer helderheid, een betere spraakverstaanbaarheid in combinatie met een diepere en strakkere bas teweeg brengen.

Dirac Live

Hiermee wilt Dirac de fabrikanten van draadloze hoofdtelefoons in staat stellen om het verschil te maken wat betreft hun producten én functionaliteiten in een markt waarop er de dag van vandaag heel wat concurrentie is. Dit levert jou als voordeel op dat je binnenkort misschien nóg meer kan genieten van een meeslepende en hoogwaardige geluidsweergave bij het luisteren naar die gerenommeerde klassiekers van vroeger.

Bij Dirac zelf zijn de dan ook enorm tevreden met het potentieel van Dirac Live dat ze nu toegepast hebben op draadloze hoofdtelefoons. Meestal werd de technologie voor digitale geluidsoptimalisatie (vooral van hoofdtelefoons in het bijzonder) bepaald vanaf een smartphone, maar in de toekomst wordt het nu mogelijk gemaakt om de algoritmen voor de geluidsweergave rechtstreeks te bepalen vanaf de draadloze hoofdtelefoonchipsets zelf.

“Play or Record your favorite music. Experience music as it is intended.”

Bij het ontwerp stonden dan ook niet voor niks ruimtelijke audio en driveroptimalisatie volledig centraal om jou als muziekliefhebber en/of audiofiel te laten profiteren van de best mogelijke sound.

Als je graag nog meer wilt ontdekken over Dirac Live of de integratie ervan samen met draadloze hoofdtelefoons, dan kan je best eens een kijkje nemen op de website van Dirac voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk dirac-live