Dirac, dat bekend staat voor haar digitale geluidscorrectie, heeft haar markt wat uitgebreid. Binnen het Dirac Live-platform heeft ze een nieuw apparaat uitgebracht: de Streaming HD series stereo processor. Dit apparaat zorgt voor signaalverwerking, netwerk streaming en digitale roomcorrectie.

De Streaming HD (SHD) series is een combinatie van miniDSP haar kennis van digitale signaalverwerking en Dirac haar skills van audio-optimalisatie en roomcorrectie.

De SHD series heeft een stereoprocessor met 32bit converters, quad core ARM streamer, multichannel USB audio en Volumio netwerk audio ondersteuning.

Er zullen twee versies uitgebracht worden: de SHD en de SHD Studio. De SHD zal een analoge en digitale alles-in-één apparaatje worden, terwijl de SHD Studio compacter is en enkel digitale mogelijkheden biedt. De SHD Studio is goedkoper, maar heeft wel dezelfde specs als de SHD, zonder het analoge gedeelte.

Zowel de SHD als de SHD Studio zal Volumio network audio music player bevatten om muziek te kunnen besturen via een smartphone of tablet, of zelfs een app op een desktop.

Prijzen zijn nog niet bekend.