Heb jij bij je thuis toevallig een Chromecast geïnstalleerd en ben je daar een enorme fan van? Dan hebben wij leuk nieuws want Google heeft laten weten dat ze recent een nieuwe model hebben uitgebracht: de Chromecast mét Google TV. In tegenstelling tot de ‘normale’ Chromecast bevat deze dongle Google TV, als het ware een nieuwere versie van Android TV maar dan met een volledig aangepaste interface.

Tijdens de ontwerpfase wilden ze vooral de focus leggen op de beleving bij films en series. Apps voor jouw televisie waaronder bijvoorbeeld YouTube, Amazon Prime, Netflix, Hulu en Disney+ worden nu allemaal getoond in één duidelijk overzicht zodat het nog gemakkelijker wordt om te kiezen waar jij naar wilt kijken.

Chromecast met Google TV

Met de ‘watchlist’ wordt er informatie getoond van alle mogelijke films en series, verspreidt over de verschillende streamingplatformen heen, volledig aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is er ook nog een een optie voor live tv te kijken waarbij Google in staat voor de dvr-functie. Het gaat zelfs zo ver met deze gloednieuwe Chromecast dat je het beeld van jouw deurbel kan laten zien op je tv. Handig toch?

Ook goed om te vermelden is dat je bij levering een extra afstandsbediening ontvangt, voorzien van een microfoon die op zijn beurt verbonden is met de Google Assistant. Ook heeft de internetgigant aparte knoppen voorzien om de Netflix- en YouTube- app op te starten.

Dit model komt er eigenlijk vooral als opvolger of misschien beter gezegd als vervanger van de Chromecast Ultra aangezien dat deze Chromecast met Google TV-dongle ook beelden kan weergeven van 4K HDR-content tot maar liefst 60 frames per seconde én ondersteuning biedt voor Dolby Vision.

Benieuwd of deze 4K streaming dongle past in jouw levensstijl? Ontdek het vooral zelf in deze leuke video van Google waarin ze je heel wat meer vertellen over de Chromecast with Google TV.

Verkooppunten van het merk google