We Are Rewind komt met een wel heel bijzonder apparaat op de markt: de Cassette Player. Het is een handige cassettespeler waardoor je in staat wordt gesteld om ook onderweg te genieten van jouw favoriete cassettebandjes die nu toch alleen maar stof liggen te vangen in de kast.

“Het idee kwam bij ons op na een jaar in een golf van nostalgie uit de jaren 80, eerst begonnen met de film ‘Guardians of the Galaxy’ en zelfs de show ‘Stranger Things’ en dus besloten we om cassettespelers opnieuw te maken.”

– Romain Boudruche, We Are Rewind

De voorbije jaren zijn er heel wat draagbare cassettespelers de revue gepasseerd, helaas waren ze niet altijd even succesvol. Maar met de komst van Cassette Player willen de ontwerpers, We Are Rewind en AV Industry, deze vernieuwde ‘walkman’ naar een hoger niveau tillen.

De draagbare cassettespeler is voorzien van een een oplaadbare lithiumbatterij, deze staat garant voor ongeveer 10 uur muziekgenot. Walkmans uit het verleden werkten meestal op gewone wegwerpbatterijen, met natuurlijk als nadeel dat je het apparaat niet meer kon gebruiken tenzij je natuurlijk reserve batterijen op zak had. Maar gelukkig maakt de We Are Rewind Cassette Player daar korte metten, gewoon even inpluggen in het stopcontact en klaar.

De speler is voorzien van een bluetooth-connectiviteit en een 3,5 mm-jackplug connector. Wil je graag eens aan de slag gaan met mixtapes? Dan kan je dat eenvoud doen via de ingebouwde opnamefunctie.

Met zijn 305 gram en 13,7 x 8,6 x 3,2 centimeter is het een nostalgisch, klein en ultra draagbaar apparaat om overal mee naartoe te nemen.

We Are Rewind heeft nog niet laten weten wanneer de Cassette Player officieel op de markt zou komen. Wat wel al geweten is, is dat de adviesprijs 129 euro zal bedragen. Als je graag meer wilt weten over deze cassettespeler, breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van We Are Rewind.