Inderdaad, u leest het goed! Ben jij ook niet zo een fan van dat grote, lege en zwarte scherm als je jouw televisie hebt uitgeschakeld? Geen nood want met de Xiaomi Mi TV Lux maak je daar onmiddellijk korte metten mee. Met de grote glasplaat, beter gekend als het transparante OLED-scherm, wordt ervoor gezorgd dat jouw televisie als het ware één geheel wordt met jouw interieur. Speciaal toch?

Xiaomi Mi TV LuxMet zijn buitengewoon design is het ‘s werelds eerste transparante tv die ook effectief in massaproductie zal gaan. Met zijn 120Hz-paneel, 10-bit kleurendiepte en een responstijd van 1 ms is het de bedoeling dat je als eindgebruiker kan genieten van al jouw favoriete films en serie.

Schakel je de Xiaomi Mi TV Lux toch uit? Dan kan je verder blijven genieten, maar dan zal je het meer moeten hebben van je interieur want met zijn minimalistische design en doorzichtig beeldscherm valt hij bijna niet op. Buiten de ronde ‘standaard’ dan waarop het scherm bevestigd zit.

Deze ware eye-catcher is verpakt in een exclusief en onopvallend ontwerp. Het 55 inch-scherm heeft een dikte van slechts 5,7 mm. Als je dus al dacht dat jouw televisie niet dunner kon worden, ontdek dan zeker deze  Mi TV Lux van Xiaomi!

Xiaomi Mi TV LuxTelevisies die tegenwoordig op de markt verschijnen zijn, meestal, meer dan alleen maar een ‘doodgewone’ beeldbuis. Ze zijn veel meer dan dat want veel fabrikanten willen net zorgen voor een extra dimensie of extra beleving die maakt dat hun toestel uniek wordt.

Zo bewees Philips een hele tijd geleden met de komst van hun OLED+ 984 4K TV dat hun televisie meer is dan alleen maar een apparaat dat gemaakt is om beelden te projecteren. Die review kan je hier trouwens nog eens rustig nalezen.

Om even terug te keren naar de Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition, intern is gebruik gemaakt van een aangepaste tv-chip die gefabriceerd is door MediaTek. Meer bepaald gaat het over de MTK9650. In vergelijking met de vorige generatie worden de prestaties van de processor (Mali-G52 GPU) met maar liefst met 30 procent verbeterd waardoor jij als eindgebruiker volledig wordt ondergedompeld in een totaalervaring.

Dit nieuwste paradepaardje van Xiaomi ging intussen al over de toonbanken in China voor een prijs van 49999 Yuan, omgerekend zo een 6.100 euro. Let wel op, het ging nog maar over de voorverkoop ervan.

De effectieve leveringen zullen naar schatting pas van start gaan vanaf midden augustus.

Ben jij, net zoals ons, ook geënthousiasmeerd om deze exclusieve televisie zelf verder te ontdekken? Bekijk dan zeker eens onderstaande video, je zal versteld staan van wat deze tv allemaal in petto heeft voor jou!