Elliot Schultz, student aan de kunstacademie in Australië, studeerde in 2013 af met een kunstig project. De kunstenaar gebruikte een platenspeler om verschillende geborduurde werken te animeren. Zo wordt de combinatie tussen muziek en kunst nog maar eens een keertje mooi weergeven. Recentelijk stelde Schultz zijn werk nog een keer tentoon en maakte er een leuke video van.
De voormalige student gebruikte voor zijn werk een stroboscoop en een 10 inch EP vinylplaat. Met deze combinatie zorgde Elliot Schultz ervoor dat de geborduurde werkjes op de platsenspeler geanimeerd leken te worden. Dat gebeurde op een speciale manier. Zo liet hij de platenspeler op een bepaalde snelheid draaien en moest de stroboscoop op een bepaalde snelheid schijnen op de speler. Het resultaat is een stop-motion effect dat ervoor zorgt dat verschillende werken beginnen te bewegen. Zo had je een gezicht dat de neus optrok of druppels die in het water vielen.
Wat Schultz hier deed was een zoötroop creëren. Dat is het oudste apparaat waarmee men beelden mee kon animeren en bekijken. De uitvinding werd al in de tweede eeuw in China uitgevonden. De zoötroop werd in de negentiende eeuw opnieuw uitgevonden in Europa. Schultz dacht deze klassieke manier van weergeven nog eens in de spotlights te zetten. Met dit project studeerde de kunstenaar af aan de ANU School of Art, een kunstacademie in Australië. Zo werden er zes borduurwerken gebruikt voor de tentoonstelling. Daar mochten mensen zelf spelen met de platenspelers en ze op verschillende snelheden laten draaien.