Het Zwitserse Goldmund heeft een nieuwe SACD-speler uitgebracht. De Eidos SACD komt als het kleine broertje van het topmodel Eidos Reference dat in 2021 werd uitgebracht en brengt veel van deze CD-technologie in een kleinere, ‘betaalbaardere’ behuizing. Goldmund zegt dat de Eidos SACD in wezen “een compacter toestel zonder compromissen is, met verbeterde ergonomie van de ruimte”. Net als de voorgaande versie kan de Eidos SACD niet alleen verschillende soorten muziek afspelen (SACD, CD, CD-R, CD-RW, evenals audio van DVD-R), maar speelt ook PCM 384KHz en DSD512 wanneer deze via de USB-ingang op een computer is aangesloten. Met deze baanbrekende functionaliteiten biedt de Eidos SACD een ongeëvenaarde geluidsweergave die de luisterervaring van de pure muziekliefhebber naar een zeer hoog niveau tilt.

Goldmund is erin geslaagd om met het nieuwe design de Eidos SACD efficiënter en compacter te maken, zonder in te boeten op het gebied van geluidskwaliteit. De grijze afwerking behoudt zijn unieke High End uitstraling en wordt versterkt door een nieuw frontpaneel met een intuïtieve bediening. De combinatie van een tijdloos uiterlijk en intuïtieve bediening maakt deze Goldmund cd-speler een waardevolle toevoeging aan elke hoogwaardige muziekinstallatie. Bovendien biedt de Eidos SACD zowel digitale en analoge uitgangen aan de achterzijde (gebalanceerde XLR uitgangen, ongebalanceerde RCA uitgangen en S/PDIF / AES EBU / Optische digitale uitgangen tot 384 kHz PCM) waardoor het eenvoudig is om verschillende apparaten aan te sluiten.

Verder hebben de Goldmund ingenieurs hoogwaardige oplossingen rond de interne afscherming ontwikkeld en zorgen er zo voor dat de verschillende componenten perfect op elkaar afgestemd zijn. Ongewenste interacties tussen de printplaten en de voeding worden volledig geëlimineerd, wat resulteert in een zeer rustige en stabiele geluidsweergave. Bovendien heeft het R&D-team van Goldmund een compacte voeding ontworpen die superieur presteert ten opzichte van oudere CD/SACD-spelers. Hierdoor tilt Goldmund de Eidos SACD-speler naar een nieuw niveau en kunnen muziekliefhebbers genieten van een meeslepende muziekweergave, geavanceerde functionaliteiten en een verfijnd ontwerp.

De Goldmund Eidos SACD komt op de markt voor 90.750 euro en is hiermee een absolute must-have voor audiofanaten die streven naar de ultieme geluidskwaliteit.

Verkooppunten van het merk goldmund