HDR10+ Technologies, LLC, opgericht door 20th Century Fox, Panasonic en Samsung maken HDR10+-technologie op grote schaal beschikbaar en verbeteren de kijkervaring voor doelgroepen.

HDR10+ Technologies, LLC heeft vandaag de start aangekondigd van het nieuwe licentie- en logo-certificeringsprogramma voor HDR10+-technologie. HDR10+ is het royaltyvrije, open standaard dynamische metadata-platform voor High Dynamic Range (HDR), dat de beeldkwaliteit voor 4K Ultra HD-schermen optimaliseert en de kijkervaring voor alle doelgroepen verbetert.

De nieuwe technologie optimaliseert de beeldkwaliteit voor 4K Ultra HD-schermen door dynamische toonkartering te gebruiken om beeld-tot-beeld of scène-tot-scène-variaties in helderheid, kleurverzadiging en contrast weer te geven. De resulterende verbeterde kijkervaring kan nu eenvoudig worden geleverd op een breed scala aan schermen, waardoor de kijkervaring veel dichter bij de originele creatieve intentie voor de inhoud ligt.

De HDR10+-licentie en logo-certificering zijn beschikbaar voor geïnteresseerde bedrijven die voldoen aan de technische specificaties en testspecificaties van HDR10+. Het certificeringsprogramma kwalificeert de compliance op basis van verschillende apparaatcategorieën en hun technische prestaties om ervoor te zorgen dat HDR10+-compatibele producten voldoen aan hoge standaarden voor beeldkwaliteit.

Consumenten zullen in staat zijn om te zoeken naar het HDR10+-logo dat staat voor de certificering van een product. De royaltyvrije introductie van HDR10+ voor contentproductie, distributie en consumptie is al in een stroomversnelling geraakt met meer dan 40 ondersteunende bedrijven.

“Het nieuwe licentie- en certificeringsprogramma is een technologische stap voorwaarts voor de volgende generatie displays”, zegt Danny Kaye, Executive Vice President van 20th Century Fox en Managing Director van het Fox Innovation Lab. “HDR10+ verbetert de kijkervaring voor alle doelgroepen door een hogere beeldkwaliteit te leveren aan een breder scala van betaalbare tv’s en apparaten.”

“Wij zijn van mening dat dit licentie- en certificeringsprogramma consumenten gerust zal stellen die willen zorgen dat zij de meest nauwkeurige HDR-weergave van de visie van de maker zien”, zegt Toshiharu Tsutsui, directeur van de tv-divisie van Panasonic.

“Met een toename van de vraag naar grotere beeldschermen en premium beeldkwaliteit, zijn we verheugd om een ​​nieuw licentie- en certificeringsprogramma aan te kondigen”, aldus Bill Mandel, Vice President of Industry Relations bij Samsung Research America. “Dit programma is ontworpen met het oog op de consument, en benadrukt onze toewijding om de algehele HDR-ervaring te verbeteren en tegelijkertijd het ecosysteem HDR10+ wereldwijd uit te breiden.”

Het platform is ook ontworpen om toekomstige ontwikkeling en innovatie mogelijk te maken om de komende jaren een krachtigere technologie te kunnen leveren.

Bedrijven kunnen meer leren over het HDR10+ licentie- en logoprogramma door zich te registreren op http://www.hdr10plus.org.