Het Franse merk Aëdle specialiseert zich in “reisbenodigdheden”, denk maar aan portefeuilles, buidels en hoezen. Een ding dat het bedrijf tot nu toe niet heeft aangeboden, is draadloze hoofdtelefoons, maar dat verandert allemaal met de lancering van de VK-X draadloze hoofdtelefoons van het bedrijf.

De Aëdle VK-X is misschien de eerste draadloze hoofdtelefoon van het bedrijf, maar dat valt niet op wanneer je naar de functies kijkt die ze aanbiedt. De hoofdtelefoon heeft een 24-bits DAC voor bekabeld gebruik en een handvol van de beste audiocodecs voor draadloos gebruik, met ondersteuning voor AptX HD, AAC en LDAC. De 40 mm aangepaste drivers maken gebruik van een titaniummembraan en neodymiummagneten en de ingebouwde actieve ruisonderdrukking (ANC) helpt luide gesprekken en ander geluid buiten de deur houden.

De koptelefoons zijn gemaakt met CNC-gefreesd roestvrij staal en aluminium om het gewicht laag te houden. De hoofdtelefoon is afgewerkt in echt lamsleer uit Zuid-Frankrijk, terwijl het hele ontwerp inklapbaar is voor eenvoudige draagbaarheid. Een meegeleverde harde hoes beschermt de koptelefoon.

Er wordt beweerd dat de levensduur van de batterij tussen 14 en 24 uur is, afhankelijk van het volume waarop er muziek geluisterd wordt en of het ANC al dan niet gebruikt wordt. De hoofdtelefoon maakt gebruik van een USB-C-connector. En snel opladen betekent dat de hoofdtelefoon in minder dan 30 minuten opgeladen kan worden.

Aëdle is van plan om de VK-X-hoofdtelefoons in november te lanceren, maar het bedrijf heeft een Indiegogo-campagne gelanceerd met een beperkte beschikbaarheid van 1.000 stuks voor wie toch al eentje wil bemachtigen.

Terwijl de hoofdtelefoon uiteindelijk voor $650 zal worden verkocht, krijgen degenen die via de Indiegogo-campagne een bestelling plaatsen ze voor $325 tot $400. Op de website van Aëdle kan je ook meer informatie vinden.