Onlangs introduceerde The Chord Company, Britse fabrikant van audio bekabeling, een nieuw submerk genaamd English Electric. Ze hebben dit gedaan tijdens de afgelopen editie van de Bristol Hifi Show 2020. In een persbericht laten ze ons weten dat hun eerste product binnenkort leverbaar zal zijn: de 8Switch, een 8-poort Gigabit Streaming Switch.

English Electric 8Switch Tijdens de ontwerpfase is er heel erg gelet op een aantal kritieke punten. Zo is er bijvoorbeeld heel wat aandacht gegaan naar laag- en hoogfrequente noise isolatie en de interne klok.

Binnen in de behuizing is er een op maat gemaakte TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) terug te vinden, deze heeft een nauwkeurigheid van 0,1ppm. Veel beter dus dan de meeste regulier kristallen, zo wordt er gezorgd voor een constante data transmissie en minder jitter. Verder  wordt de elektromagnetische interferentie ingedijkt dankzij een handige EMI absorber.

“De medical-grade voeding is ontworpen om elektrische noise te reduceren en voorkomt dat onregelmatigheden in het stroomnet de switch kunnen beïnvloeden.”

Al deze verbeteringen leiden tot 1 gezamenlijk doel en dat is de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren in vergelijking met ‘normale switches’. En dat is ook de bezoekers van de Bristol Show heel hard opgevallen. The Chord Company is uiteraard enorm tevreden met alle positieve reacties die ze hebben mogen ontvangen.

Naast de geluidskwaliteit is er ook werk gemaakt van de behuizing. Voor is bijvoorbeeld voor het kastwerk gekozen om te werken met aluminium, dit garandeert een goede afscherming van mechanische en elektrische invloeden. Dankzij de ‘voeten’ wordt er dan weer een mechanische ontkoppeling gemaakt met de ondergrond

Nu zou je je dus kunnen afvragen, waarom zou ik een betere switch nodig hebben? Het antwoord van The Chord Company is heel simpel. Zelf ze staan ze bekend om hun signaal integriteit tussen audio componenten, ze zijn er 100 procent van overtuigd dat de ‘ketting’ maar zo sterk is als de zwakste schakel. Daarom is het dus belangrijk om de hele keten onder de loep te nemen. Tegenwoordig ging er weinig aandacht uit naar de apparatuur die het netwerksignaal distribueert naar hi-fi apparatuur. Zo maakte men vaak gebruik van apparatuur die afstamt uit de computer branche, doorgaans is hier de prijs belangrijker dan de kwaliteit. Op basis van ervaringen uit het verleden is er vaak gebleken dat kleine invloeden, grote effecten hebben op de geluidskwaliteit.

English Electric 8Switch

Wil je zelf ook het verschil ervaren? Dan zal je nog even moeten wachten want de 8Switch zal pas leverbaar worden vanaf eind mei voor een adviesprijs van 499 euro. Standaard wordt het geleverd met met een hoogwaardige The Chord Company C-Stream 0,75M netwerkkabel t.w.v. 50 euro voor optimale prestaties.

wil je meer weten over deze audiofiele switch? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van The Chord Company of English Electric.