Het Chinees gevestigde audiobedrijf FiiO Electronics komt op de proppen met een nieuwe kabel die gebruikt kan worden voor hoofdtelefoons met een MMCX- of een 0.78 2-pins aansluiting. Het is een exclusieve en unieke kabel met enkele opmerkelijke kenmerken die we graag met jullie delen.

FiiO Electronics Technology LC-RE

Je zou denken dat de LC-RE van Fiio hetzelfde is als de andere kabels van de fabrikant maar voor dit nieuwe model zijn ze veel verder gegaan. Dat komt vooral door de materialen die hier gebruikt zijn. Goud, koper en zilver. Deze drie basiselementen liggen aan de basis van deze audiofiele kabel, in tegenstelling tot het ‘traditionele’ puur hoogzuiver koper.

Zelf omschrijven ze het als een kabel met een tri-metallische structuur. In totaal beschikken ze over 240 strengen waarbij elke geleider apart is gedraaid in een helixstructuur. Naar eigen zeggen wordt zo de impedantie en het huideffect sterk verlaagd.

Wat de nieuwe FiiO LC-RE nog uniek maakt is de micro XLR-connector op het einde, zo kan je de kabel gebruiken met 3 verschillende jackpluggen. Op die manier is er heel wat flexibiliteit en heb je als eindgebruiker een keuze wat betreft de aansluitingen.

Voor de best mogelijke geluidsweergave wordt er geadviseerd om de nieuwe hoofdtelefoonkabel te gebruiken bij producten uit het high-end gamma. Je kan het verkrijgen in twee varianten:

  • Een versie met de MMCX-connector
  • Een versie met de 0.78 2-pins connector

Wat betreft de adviesprijs zullen we nog even moeten wachten op een officiële informatie. In tussentijd kan je wel al eens een bezoekje brengen aan de website van FIIO als je graag meer te weten wilt komen over deze toch wel bijzondere kabel.