Huawei heeft haar eerste 4K-tv voorgesteld: de Huawei Vision. Deze werden samen met de nieuwe smartphone-topmodellen Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro voorgesteld.

De televisie zal uitkomen in 65 en 75 inch schermformaten, de 55 en 85 inch modellen zullen volgen. Huawei had weinig details, maar veel aandachtstrekkende dia’s en specificaties tijdens het lanceringsevenement, omdat het een tv was met premium video-, audio- en kunstmatige intelligentie (AI)-functies.

Het scherm ondersteunt video met een hoog kleurengamma, een verversingssnelheid tot 120Hz, plus videogesprekken en spraakbesturing. Er is ook een touch-afstandsbediening met Bluetooth 5.0 en je kunt content van een Huawei-telefoon rechtstreeks naar het scherm gooien.

Er is mogelijkheid tot AI-videogesprek, compleet met gezichtsherkenning en tracking, AI Fitness, die skeletgewrichtherkenning belooft, en AI Kids die toonhoogte (vermoedelijk stem) en lichaamsherkenning heeft. De verdiensten van al deze AI-technologie werden niet gedetailleerd beschreven, maar Huawei wil duidelijk dat we denken dat het zaken betekent in de tv-wereld.

Het gaat niet alleen om het beeld en AI, Huawei is ook intelligent geluid. Een “8 + 1 + 1 intelligent geluidssysteem”. Wat dat precies wil zeggen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Maar we zijn alvast heel benieuwd naar de lancering van de Huawei Vision in China, waarna de lancering in Europa hopelijk snel volgt.

Verkooppunten van het merk huawei