Ben jij aan het uitkijken om een 8K televisie in huis te halen? Dan zou de X915 8K QLED van TCL misschien wel een mooie optie voor jou kunnen zijn. De fabrikant liet ons weten dat hun 65- en 77-inch-modellen nu ook IMAX Enhanced ondersteunen. De eerste tv’s worden momenteel gefabriceerd en zullen snel de fabriek verlaten.

TCL X915 8K QLEDIMAX Enhanced is een certificerings-programma als gevolg van een directe samenwerking tussen IMAX en DTS. Het bestaat uit digitaal geremasterde 4K HDR-opnamen die opgeslagen worden in het extra brede beeldformaat van IMAX. In combinatie met het DTS-surround- en multikanaalsgeluid moet dit naar eigen zeggen zorgen voor een match made in heaven.

Stilaan zien we ook effectief de eerste IMAX Enhanced content op de markt verschijnen. Dat vooral in de vorm van streaming of Blu-Ray discs.

Als je nog nooit van de TCL X915 televisie hebt gehoord, het is een tv met een ‘bescheiden’ resolutie van maar liefst 8K. Het is voorzien van QLED-technologie en tegelijkertijd hebben de ontwerpers er een soundbar in verwerkt die bovendien werd getuned door de technici van Onkyo.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het traditionele HDR 10+ en Dolby Vision HDR dat mee ondersteund wordt. Het betreft hier een ‘slimme’ tv dankzij het Adroid TV OS systeem.

We weten momenteel nog niet wat je zou moeten betalen voor de TCL X915 8K QLED tv, daarvoor is het nog even afwachten op officiële communicatie van de fabrikant. Maar gezien de specificaties vermoeden wij dat het een bedrag zal worden dat bestaat uit minstens 5 cijfers.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere interessante features ingebouwd die enorm handig zijn. Die ontdek je allemaal op de website van TCL. Je vindt er bovendien ook de laatste actuele informatie wat betreft prijzen en beschikbaarheid.