Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader, Edward Lodewijk van Halen, heeft zijn lange en hevige strijd tegen kanker deze ochtend verloren. Dat zijn de woorden van Wolfgang van Halen waarmee hij het trieste nieuws bekend maakte dat zijn vader overleden is. Eddie van Halen, het ga je goed daarboven!

Eddie van Halen, geboren in 1955 in Amsterdam. Samen met zijn gezin groeide hij op in Nijmegen en verhuisde later, meer bepaald in 1962, samen met zijn ouders naar Californië.

De ‘passage’ van deze gitaarlegende is niet zomaar onopgemerkt voorbij gegaan want in ’77 richtte hij namelijk zijn eigen hardrockband op onder de ‘noemer’ Van Halen, samen met zijn broer Alex. Een gigantisch en overdonderend succes want al snel was hun eerste debuutalbum geboren met als titel, hoe kan het ook anders: Van Halen.

In de jaren die daarop volgenden verschenen er heel wat nieuwe albums waaronder bijvoorbeeld 1984 – MCMLXXXIV. Het nummer Jump, Panama en Hot for teacher waren dan ook niet voor niks de blikvangers die o.a. mee hebben gezorgd voor het succes van Van Halen.

Overal waar ze kwamen, werden ze bijna op handen gedragen. Van Halen behoorde tot de top 20 van best verkopende artiesten aller tijden. In 2007 kreeg de hardrockband zelfs een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

Het verlies van Eddie van Halen valt velen dan ook enorm zwaar. De sociale media wordt bijna overspoeld met allerlei steunbetuigingen om deze invloedrijke gitarist te herdenken voor alles wat hij heeft gedaan.

Namens het volledige redactieteam wensen wij de familie, vrienden en kennissen van Eddie van Halen ontzettend veel sterkte toe. Het ga je goed daarboven!

† In memoriam: Eddie van Halen (1955 – 2020) †