Spraakbesturing is een technologie die steeds vaker terugkomt. Zolang het maar snel en gemakkelijk gaat, vinden de gebruikers het leuk. En wat is er nu gemakkelijker dan gewoon zeggen wat we willen dat er gebeurt? Ook Spotify beseft dat en is nu volop aan het testen met deze functie.
De muziekstreamingdienst Spotify is tests aan het uitvoeren met zijn eigen stemzoekfunctie. Op deze manier zouden artiesten, nummers, albums en afspeellijsten makkelijker en sneller gevonden kunnen worden. De functie is bij een klein aantal Spotify-gebruikers verschenen op iOS-apparaten, maar lijkt te zijn gebaseerd op een modus die Spotify in 2017 heeft ontwikkeld om de app tijdens het rijden te kunnen gebruiken.
Door op het vergrootglas-icoontje te klikken, dat verschijnt in het midden van de onderste rij met tabs, verschijnt er een microfoon-icoontje in een witte bel. Vervolgens stelt Spotify enkele voorbeelden van verzoeken voor zoals “Speel mijn Discover Weekly” of “Speel upbeat pop-muziek”.
Dit zou erop kunnen wijzen dat Spotify aan eigen fysieke producten aan het bouwen is. Er zijn namelijk al rapporten dat Spotify aan het werken is aan een slimme luidspreker. En ook speciale Spotify-spelers van derden bestaan al, zoals de Mighty.
De HomePod van Apple, de momenteel de best klinkende slimme luidspreker, ondersteunt Spotify niet. Dit komt omdat ze zich willen concentreren op Apple Music en op Siri die muziek kan bedienen. De spraakbesturing van Spotify zou een heel grote concurrent kunnen worden, aangezien zij ongeveer 140 miljoen gebruikers hebben.

Verkooppunten van het merk spotify