Lexicon heeft zijn draadloze vloerstaande luidsprekersysteem, de SL-1, op de High End-show van deze week in München onthuld.

Het paar torens omvat elk 33 drivers (12 3/4 inch tweeters, 16 twee-inch midrange-drivers, vier 5.25 inch woofers en een 10 inch subwoofer) en 23 versterker-kanalen met een output van 650 watt per luidspreker.

De zandlopervormige luidsprekers zijn gerangschikt in een configuratie van 360 graden voor echt ruimtevullend geluid, terwijl automatische EQ-instellingen het afspelen verbeteren met of zonder de vierpanelenroosters die zijn bevestigd.

Lexicon SL-1

De volledig actieve vloerstaanders worden draadloos bediend door de SLC-1, die bronnen draadloos kan verbinden via Bluetooth of wifi, terwijl de controller ook vier HDMI-ingangen, HDMI ARC-uitvoer en aansluitingen voor 3,5 mm-aansluiting en optische SPDIF biedt.

Het SL-1 systeem ondersteunt 24-bit-bestanden in de vorm van PCM, AAC, FLAC, MP3 en WMA, terwijl het ook volledig compatibel is met Dolby Digital en DTS Digital Surround en 4K-videosignalen ondersteunt om het naadloos te integreren als onderdeel van een moderne home entertainment hub.

DSP-arrayverwerking versterkt verder zijn sonische mogelijkheden, waarbij de richting en breedte van de geluidsdispersie wordt geregeld. Klanten kunnen hun luisterervaring afstemmen via een mobiele app, compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten, waarbij een reeks vingerbewegingen de grootte en positie van de luister-sweet spot bepaalt.

“Met de Lexicon SL-1 presenteren we een volledig flexibel all-in-one luidsprekersysteem van de absolute premiumklasse”, legt Scott Campbell, Global Sales Director Luxury Audio bij Harman, uit.

Het Lexicon SL-1 vloersysteem zal eind dit jaar op de markt komen tegen een prijs van €43.000.

Verkooppunten van het merk lexicon