Technics heeft de High End show van München gebruikt om zijn nieuwste draadloze multiroom-luidspreker, de OTTAVA S SC-C30, te onthullen.

Het is een jongere broertje of zusje van de SC-C50 die Technics vorig jaar op dezelfde show onthulde. De SC-C30 bevat vijf drivers (een paar 16 mm tweeters, twee 6,5 cm woofers en een 12 cm subwoofer) ingebouwd in zijn boogvormige aluminium en glasvezel behuizing, met een versterkergedeelte met de Three JENO-motoren van het bedrijf en 2.1- kanaal volledig digitale configuratie.

Space Tune-technologie kan ook met één druk op de knop worden gebruikt, waarbij testtonen van een ingebouwde microfoon worden gemeten om de afstand tot muren en dus het effect van geluidsgolfreflectie te detecteren. Het optimaliseert dan het geluidsveld. Space Tune wordt ook geleverd met drie presets: vrijstaand, in de buurt van een muur en in de buurt van een hoek.

Rondom de achterkant krijg je een optische digitale, USB Type-A en 3,5 mm aux-ingangen plus ethernet voor een bekabelde internetverbinding.

De SC-C30 wordt ook geleverd met ingebouwde Chromecast en werkt met de Google Assistent voor spraakbediening bij het afspelen van muziek en andere basisfuncties.

Een stereo-paarfunctie is gepland voor het gelijktijdig updaten met de productlancering, terwijl de SC-C30 ook kan worden gebruikt in een opstelling met meerdere kamers naast andere compatibele Chromecast- en Technics-producten.

De SC-C30 zal vanaf de herfst verkrijgbaar zijn. Informatie over de prijs is nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk technics