Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende manieren om muziek streamen naar jouw audiosysteem. Denk maar aan het streamen vanaf Spotify, Tidle, Deezer, TuneIn, … Of misschien plug jij gewoon een USB-apparaat in en speel je zo jouw favoriete muziek af? Maar wat ook kan, dat is muziek afspelen vanaf de nieuwste DS220+ compacte netwerkschijf van Synology. 

“Streamline your data management with our compact and high performance NAS solution.”

De DS220+ zou naar eigen zeggen perfect moeten zijn voor thuisgebruikers of kleine bedrijven die nood hebben aan een online opslagruimte om al hun gegevens op een veilige manier te bewaren, aldus Synology. Ze kunnen gebruikt worden voor het opslaan van bestanden, foto’s, video’s en gelukkig voor ons ook muziek.

Er zit een dual core Intel Celeron J4025 ingebouwd die beschikt over een klokfrequentie van 2 GHz. Standaard krijg je er 2 GB RAM bij, die indien gewenst, uitbreidbaar is tot maximaal 6 GB. De schrijfsnelheid bedraagt 192 MB/s en leessnelheid maar liefst 225 MB/s. Ben je dus van plan om je hele muziekbibliotheek over te zetten op een NAS? Dan zal je bij de DS220+ hoogstwaarschijnlijk niet al te lang moeten wachten. Ideaal dus om in te zetten als dual-bay NAS.

Voor het afspelen van multimedia bestanden zijn er verschillende pakketen beschikbaar waaronder bijvoorbeeld een muziekspeler en -beheerder. Ze zijn toegankelijk door zowel een webinterface als via de apps voor iOS en Android.

In vergelijking met zijn voorganger is de Synology DS220+ 17,2% sneller en heeft hijeen nog snellere respons van 97% bij het gebruik van PHP-toepassingen. Bovendien heeft de NAS 15% meer rekenkracht. Ben je bang dat jouw muziek plots verdwijnt van de schijf door fouten tijdens het schrijven of lezen? Dankzij de RAID 1-setup moet je je daar gelukkig al geen zorgen meer over maken.

Het apparaat is ondertussen al leverbaar in Europa. Als je graag meer wilt weten hierover, surf dan zeker eens naar de website van Synology voor alle details.

Verkooppunten van het merk synology