Maak kennis met Yoav Geva, oprichter en hoofdingenieur van YG Acoustics. Althans tot nu dan want hij heeft besloten om het bedrijf, wat hij zelfstandig heeft opgestart, te verlaten. Hij was bij de oprichting nog maar 24 jaar oud, toch bracht hij in de daaropvolgende jaren heel wat mooie en audiofiele producten op de markt, voorzien van technische en innovatieve snufjes.

YG Acoustics vond zijn oorsprong in 2002, gevestigd als luidsprekerfabrikant in Denver, Colorado. Yoav Geva stond zelf in voor het ontwerp van de verschillende luidsprekers. Hieronder een overzicht van alle luidsprekers die hij onder zijn portfolio mag rekenen.

  • Anat
  • Kipod
  • Sonja XV
  • Sonja 2
  • Hailey 2
  • Carmel 2

YG Acoustics Yoav Geva

Alle modellen hebben ook gemeenschappelijk dat ze voorzien van de nieuwste technologieën. Denk maar aan Cabinet in 2004, FocusedElimination in 2007, ToroAir in 2010, BilletCore in 2011, ViseCoil in 2015 en BilletDome in 2016.

Eerder in 2017 had Yoav Geva al besloten om het succesverhaal door te geven aan iemand anders. Daarom verkocht hij YG Acoustics maar Yoav bleef er wel aan de slag als hoofdontwerper. Niet vreemd gezien zijn jarenlange kennis en knowhow die het audiobedrijf nog handig van pas zouden komen.

Hij maakt zich geen zorgen over de opvolging want hij is ervan overtuigd dat de continuïteit van YG Acoustics gewaarborgd is. Benieuwd dus wat hun eerstvolgende paradepaardje zal worden!

YG Acoustics Yoav Geva

Als je graag eens wilt kennismaken met het portfolio van YG Acoustics, breng dan zeker eens een bezoekje aan hun website.