Ken jij ze nog? Die tradionele boekjes die telkens opnieuw terug te vinden waren bij de cd-albums die jij vroeger kocht (of misschien nu zelfs nog koopt)? Muziekstreamingdienst Primephonic wil graag die nostalgie van toen terug in het leven roepen door die cd-boekjes virtueel ter beschikking te stellen.

Meestal fungeerde het boekje als cover voor het desbetreffende album. Hierin waren artiesten dan in de mogelijkheid om extra informatie te zetten over de verschillende nummers, lyrics, … Door de komst van streaming is het muzieklandschap enorm hard verandert, wat ervoor heeft gezorgd dat de cd telkens meer en meer op de achtergrond kwam te staan.

Bijgevolg is die extra achtergrondinformatie ook wat verloren gegaan. Maar niet getreurd want streamingdienst Primephonic heeft daar een handige oplossing voor bedacht. Ze bieden vooral klassieke albums en vooral daar hebben muziekliefhebbers nood aan die extra informatie over hetgeen waar ze precies naar luisteren.

De dienst wil toekomstgewijs graag de virtuele versie van het cd-boekje aanbieden voor heel hun muziekbibliotheek die ondertussen al uitgegroeid is tot meer dan 230.000 albums. Momenteel zijn ze nog niet bij alle albums beschikbaar, maar dat zal weldra veranderen.

Ben je dus een liefhebber van klassieke muziek en wil jij graag gaan voor een complete muziekbeleving op jouw maat? Dan is deze leuke streamingdienst misschien wel iets voor jou.

Je kan momenteel, geheel gratis, Primephonic voor 14 dagen lang gratis uitproberen zonder aankoopverplichtingen. Ideaal dus als je graag eens wilt proeven van deze nostalgie.

Primephonic streaming