De Art Speakers van Tex Tone, het is een bijzondere reeks luidsprekers ontworpen door het Nieuw Zeelandse audiobedrijf. Enerzijds moten ze vooral bekend staan om hun muzikale weergave maar dan wel verpakt in een uniek en exclusief design.

“Art Speakers: A collaboration between Tex Tone and some of New Zealand’s treasured artists and musicians, featuring spectacular one-off designs.”

Tex Houston, bedenker en eigenaar van Tex Tone, kwam als eerst op het lumineuze idee om een aantal kunstenaars in te schakelen die mee konden nadenken over de looks van de Art Speakers luidsprekerlijn. Weg dus met die standaard zwarte, witte of grijze afwerking moeten ze ongetwijfeld gedacht hebben.

Tex Tone Art Speakers

Houston is geen onbekende, hij heeft al redelijk wat naam opgebouwd in dit vakgebied. Naast zijn passie voor muziek was hij o.a. mede-eigenaar van Fish Street Studios in Dunedin. Met de komst van deze kunstzinnige paradepaardjes wil hij de muziek bij je thuis laten klinken alsof je ze beluisterd op de best mogelijke actieve studio-monitoren.

Deze Art Speakers zijn eigenlijk origineel een afgeleide van de Tex Tone Classic luidsprekers. Ze hebben dezelfde specificaties maar dan wel telkens met het verschil dat de afwerking anders is dan we dat gewend zijn. Wat meteen in het oog springt zijn uiteraard de kleuren. Als we iets dieper kijken dan zien we dat er heel wat gebruik is gemaakt van gladde en mooie rondingen. Deze geslaagde combinatie zou moeten zorgen voor een ware high-end look.

Je kan kiezen uit het Chris Knox, David Kilgour, Nicola McLaren of Robert Scott model. Ze zijn leverbaar voor $8.900, iets meer dus in vergelijking met de Classic-uitvoering. Als je graag eens wilt kijken welke het beste bij jouw interieur zouden passen, surf dan gerust eens naar de website van Tex Tone voor alle informatie.