Heel wat merken toonden hun nieuwe luidsprekers op de Bristol HiFi Show, waaronder ook Neat Acoustics. Zij toonde daar haar nieuwe Ekstra-luidsprekers.

Neat Acoustics EkstraHet bovenste deel van de Ekstra-luidsprekers is afgesloten van de onderkant door twee afgesloten kamers. Ze functioneren als een tweewegsysteem met een oneindige baffle. De bovenste kamer heeft een Air Motion tweeter van 5 cm en een bas/middentoner van 13,4 cm, wat de luidsprekers hebben geleend van de Iota en de Motive-modellen van het merk. Beide kamers zijn via een polyethyleenmembraan aan de hoofdkast bevestigd.

Het onderste gedeelte bevat ook nog eens twee van de 13,4 cm bas-drivers en dat brengt ons op een totaal van drie in de Ekstra-luidsprekers. Een van deze drivers is naar de vloer gericht en de tweede bevindt zich intern direct boven de onderste. Deze set-up is ontworpen om diepere, grotere bassen te helpen produceren vanuit een kleine kast. De luidsprekers zijn namelijk maar 17 cm breed en 110 cm hoog.

De Neat Acoustics Ekstras zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen: American Walnut, Black Oak, Satin White. De kostprijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt, maar in Britse pond gaan ze vanaf april over de toonbank voor zo’n £ 2999.