Sony heeft haar nieuwe topmodel-smartphone voorgesteld: de Xperia 1. De smartphone heeft een royaal 6,5 inch 4K HDR OLED-scherm (het zou ‘s werelds eerste zijn) met een CineWide 21:9-beeldverhouding – een ultrabrede beeldverhouding waarbij veel films worden opgenomen. Compatibele films bekijken op Netflix in 21:9 is dus mogelijk.

In de Creator-modus (geïnspireerd door Sony’s professionele Master Monitor-kleurreproductie-technologie) claimt het 10-bits kleurendisplay (8-bit met 2-bit smoothing) een contrast van 1000.000:1 en ondersteuning voor het BT.2020-kleurengamma voor breder, meer accurate kleurenreproductie – allemaal mogelijk gemaakt door Sony’s X1 voor mobiele processor.

Sony Xperia 1Sony is enthousiast over het breedbeeldformaat en de smartphone profiteert ook van multitasking en opnamen op verschillende schermen. Op de laatste camera kan de 12-megapixelcamera met drievoudige lens (bestaande uit een 16 mm groothoeklens, een 26-mm lens en een 52-mm telelens) 4K HDR opnemen met 24 frames per seconde.

Een nieuw algoritme zorgt ervoor dat de video scherp blijft, precies op het niveau van de ogen, terwijl burstopnamen tot 10 fps automatisch scherpstellen en automatische belichting volgen.

Je kan daarbuiten ook genieten van Dolby Atmos geluid en de audioafstemming is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment in een poging om zo dicht mogelijk bij de bedoeling van de maker te komen.

Net als veel van de topmodellen telefoons dit jaar, bevat de Xperia 1 het Qualcomm’s Snapdragon 855 mobiele platform en wordt het geleverd met Android 9 Pie.

Er is een batterij van 3330 mAh, 6 GB RAM en 128 GB opslagcapaciteit die met 512 GB via een microSD-kaart kan worden uitgebreid. De Xperia 1 is ook waterbestendig en heeft een aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanner.

De Xperia 1 zal beschikbaar zijn in zwart, paars, grijs en wit op geselecteerde markten vanaf het late voorjaar.

Verkooppunten van het merk sony