Netflix heeft besloten om de ondersteuning voor AirPlay-gebruikers plotseling stop te zetten. Voor gebruikers met een Apple TV of een TV met AirPlay-ondersteuning heeft dat als gevolgd dat ze de streamingdienst niet meer naar hun apparaat kunnen streamen.

Netflix had laten weten aan The Verge dat ze tegen problemen aanliep bij de komst van TV’s met AirPlay-ondersteuning. Deze zouden zich niet identificeren tegenover Netflix, behalve dat het om een AirPlay-apparaat ging. Dit maakt het voor de streamingdienst moeilijk om de optimale ervaring te kunnen bieden wanneer er gestreamed wordt, aangezien er nu uiteenlopende AirPlay-apparaten beschikbaar zijn. Het gevolg? Ze heeft besloten om de ondersteuning van AirPlay volledig te stoppen.

De streamingdienst blijft op haar eigen website vrij vaag: “Airplay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix wegens technische beperkingen.” Op de apparaten kan nog steeds naar de streaminggigant gekeken worden, maar dat moet dan rechtstreeks via de applicatie gaan, en niet gestreamed worden via een smartphone-app.