Ken je het gevoel? Niet weten wat te kiezen door het enorme aanbod bij Netflix. Kiezen is niet gemakkelijk en hierdoor verlies je meestal heel wat tijd. Om deze keuzestress tegen te gaan test Netflix bij geselecteerde accounts een nieuwe knop : de Netflix Shuffle Play.

We kennen allemaal de shuffle knop bij Spotify of bij je Cd-speler. Ideaal om je te laten verrassen welk muzieknummer er als volgt wordt afgespeeld. Door rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en je kijkgedrag denkt Netflix ook een willekeurig gekozen volgorde van films en series kunnen aan te bieden voor hun klanten.

Op twitter werd door een heleboel mensen deze Netflix ‘shuffle’ knop opgemerkt en becommentarieerd. Zo vragen velen zich af of het een goed idee is om kijkers een volledige serie of film voor te schotelen zonder te weten of hij dit leuk gaat vinden.

Netflix Shuffle Play selecteert op eerder kijkgedrag
Wat er dan concreet wordt afgespeeld is dan de vraag. Hierbij kiest Netflix het aanbod op eerder kijkgedrag. Bijvoorbeeld, als je een actiefilm liefhebber bent zal men zeker andere actiefilms aanbieden. Of kijk je liever documentaires zal dat aanbod door Shuffle Play aangeboden worden. Kortom, Netflix wil hun leden op basis van hun persoonlijke smaak efficiënt films aan bieden. En door de kijker niet de volledige controle te geven wil Netflix ook wat meer op het traditioneel televisiekijken lijken. Je zet je TV aan en er wordt dan onmiddellijk iets afgespeeld.

Tot slot willen we vermelden dat deze test momenteel alleen in Amerika plaatsvindt. Of deze functie ook effectief gelanceerd wordt of later ook in Europa kan gebruikt worden is op dit ogenblik nog niet bekend. We volgen dit verhaal verder op de voet en houden jullie op de hoogte.