Netflix zou binnenkort een nieuw Ultra-abonnement op de markt kunnen brengen boven de basis-, standaard- en premium-plannen, volgens de Italiaanse blog TuttoAndroid.

In het rapport wordt gesuggereerd dat Ultra toegang biedt tot Ultra HD- en HDR-content, en tegelijkertijd kan worden afgespeeld op vier schermen. Deze laatste functie maakt nu al deel uit van het Premium-plan, maar er is wel gesuggereerd dat dat betekent dat Premium-abonnees in het vervolg hun favoriete series maar op twee schermen tegelijk kunnen afspelen.

Netflix-woordvoerder Smita Saran bevestigde het nieuws aan CNET en verklaarde: “we testen enigszins andere prijspunten en functies om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen.”

Gebruikers in Italië hebben gemeld dat ze het nieuwe abonnement voor €16,99 per maand hebben zien verschijnen op de website (vergeleken met €13,99 voor Premium), terwijl Cordcutting.com de verandering ook in andere Europese landen heeft gemeld. De Duitse site bijvoorbeeld zou een prijs van €16,99 of €19,99 hebben laten zien zien, afhankelijk van de browser die wordt gebruikt.

Ultra is echter nergens te zien op de Engelse of Amerikaanse Netflix site en testen lijkt zich in een vroeg stadium te bevinden.