Tingsha Audio gaat haar Open Dipole Ribbon Series 2 aanvullen met een topmodel: de Conquistar Heaven. De reeds bestaande Conquistar en Conquistar Angel zijn al leverbaar, de Conquistar Heaven is nog in de ontwikkelingsfase en zal in de loop van dit jaar uitgebracht worden.

Conquistar

ConquistarDe Conquistar is een vloerstaander in watervaste MDF met 2 bas units en een OpenDipoleRibbon-driver. Ze is te verkrijgen in verschillende afwerkingen: Retro Trend, Color Trend, Natural Trend en Personal Trend. Alle afwerkingen (behalve de Retro) kunnen met opties worden aangepast aan de voorkeuren van de luisteraar. Het X-over is ingebouwd in een corian kast die op de top van de kast wordt geplaatst waarop de Ribbondriver staat opgesteld. Deze is draaibaar naar buiten of binnen en is ook voorzien van magnetische pads die kunnen ingezet worden voor akoestische doeleinden. Het X-over staat ook Bi-wiring toe.

Met de Personal afwerking kan de nieuwe eigenaar zelf beslissen hoe hij zijn luidsprekers bekleedt. Het is een versie waarbij alle opties inbegrepen zijn en waarbij de kast bestaat uit een Corian cabinet 6 mm of waarbij een persoonlijke wrap geplaatst op een watervaste MDF-kast zoals de andere versies.

Een wrap is zoals wordt toegepast op auto’s en jachten : een waterdicht kunstwerk en/of specifieke structuren die mogelijk zijn in een wrap. Een koper die een Personal Trend kiest, heeft dus onbeperkte mogelijkheden om zijn luidsprekerpaar te voorzien van een persoonlijke afwerking.

Een voorbeeld: een Ferrari-eigenaar kan zijn Conquistar in dezelfde kleur laten afwerken. Of een kunstenaar kan foto’s van zijn kunst op de Conquistar laten aanbrengen.

De kast is inwendig voorzien van speciale demping die toelaat dat de kast “levend” blijft. Dat wil zeggen dat de luisteraar volledig de kast-akoestiek van instrumenten waarneemt. De originele trillingen van instrumenten worden dus op een unieke manier weergegeven, net zoals wanneer de luisteraar ze live zou beleven.

Alle uitvoeringen zijn klankmatig uitzonderlijk en verrassen vele luisteraars in openheid, dynamiek en live ervaring. Geschikt voor alle versterkers zonder clipping van 30W tot …

De prijs van de luidspreker hangt af van de opties en van de uitvoering en varieert van zo’n €15.500 tot €22.350.

Conquistar Angel

De Conquistar Angel bestaat uit twee kasten in watervast MDF met elk twee drivers mid en mid sub. Eén kast heeft een versterkermodule met actieve filtering waarmee je Angel perfect kunt inregelen in elke ruimte. De afwerking van deze luidsprekers kan in de kleuren wit of zwart met lakbescherming, of wit of zwart pianolak hoogglans.

Angel actif tuning start rond 40Hz. Dit beantwoordt volledig aan het oorspronkelijke doel: meer drivers toepassen in dit gebied om meer “druk” in de ruimte te plaatsen. Hierdoor wint het mid en hoog aan kwaliteit omdat harmonischen vollediger en rijker worden. De “body” van instrumenten benadert meer het natuurlijk klankniveau. Door dit mid-sub laag is er geen richtingsgevoeligheid met Angel en is de plaatsing minder van belang.

Angel is geen sub, maar is wel bijzonder geschikt om elk luidsprekersysteem aan te vullen. Met Angel kan een Tower en een Wall of een L/R opstelling gecreëerd worden. Een Tower is beide kasten op elkaar zodat er een Tower (toren) ontstaat, vooral het spectaculaire wordt hierbij benadrukt. Een Wall betekent dat de twee kasten naast elkaar staan in de ruimte. En L/R houdt in dat aan elke bestaande luidspreker links en rechts één cabinet van Angel geplaatst wordt. De koppeling van beide kasten d.m.v. de kabels tussen de twee kasten van Angel zijn standaard voorzien om een Tower te plaatsen.

Daarbuiten is Angel ook ontworpen met een speciaal doel: deze zouden ook geplaatst kunnen worden bij een niet-Conquistar systeem. De Angel kan dus geïntegreerd worden in een “vreemd” luidsprekersysteem.
De prijs van de Angel gaat van €14.280 tot €19.480.

Conquistar Heaven

En dan nu het topmodel van deze serie: de Conquistar Heaven. Deze is nog volop in de ontwikkelingsfase, maar zal ook dit jaar gelanceerd worden.
De uitvoering van de kast kan in zware zwarte Hoogglans Corian of enkel de voorzijde, links en rechts zijpaneel in zware hoogglans witte corian uitvoering. De Ribbon gaat naadloos over in de kop vd kast.

Het zware X-over wordt ingebouwd in een externe kast. Deze kast kan als voet gebruikt
worden of naast de luidspreker geplaatst worden. Ze bestaat uitsluitend over een full Duelund componenten filter en is eveneens gebouwd in een zwarte hoogglans Corian kast.

Grote aansluitklemmen laten de zwaarste Ls-kabels toe. Op de filter staat ook een draaiknop die toelaat de ribbondriver te beïnvloeden naar de smaak van de luisteraar. Op deze Ribbon bevinden zich ook magnetische pads om volledig te integreren in de akoestiek van de ruimte.

Het zou niet voor niets een topmodel zijn natuurlijk: deze luidsprekers beschikken over de Time-shift techologie voor de Ribbondriver ingebouwd in de filter. Inwendig is ze volledig bekabeld met ZenSati.

De prijs voor de Conquistar Heaven bedraagt €50.500.

Conquistar Cinema

En ook de Conquistar Cinema staat op de tekentafel. De Conquistar Cinema is een ribbonsysteem geschikt voor elke high-end home cinema en beantwoordt volledig aan alle huidige eisen op gebied van meerkanaal (nu al tot 13 en meer kanalen) en zal van een speciaal ophangsysteem worden voorzien. De preview zal waarschijnlijk eind 2019 verschijnen en de lancering is voorzien voor 2020.

Met de Conquistar Series 2 OpenDipoleRibbon systemen bevestigen Tingsha Audio hun aanwezigheid in elke vorm van audio beleving: zowel analoog als actief aan te sturen in een volledig ribbonsysteem en zelfs in combinatie met andere bestaande systemen.

CONQUISTAR is te beluisteren in Nederland, Italië en Duitsland de winkels die je terug kan vinden op www.TingshaAudio.com

Tingsha Audio biedt twee eigen producten aan: de Conquistar luidsprekerlijn & diffuser pakketten. De diffusiepanelen worden in drie pakketten aangeboden, maar ook maatwerk is mogelijk met professionele CEC machines.

ZenSAti en Miyajima zijn importproducten. De ZenSati Bekabeling bieden ze in een speciale versie aan in hun interne bekabeling  bij onze CONQUISTAR luidsprekers.