Het spreekt voor zich dat het lijstje van standhouders op de Noir et Blanc Brussels HiFi Show nog lang niet compleet is. De afgelopen weken ‘behandelden’ we al merken zoals Audionec, Riviera Labs, Hifiman, Enleum, Dan Clarck, Pro-Ject, Musical Fidelity, KEF, Hegel, … Om maar aan te geven: de lijst is lang, erg lang. Deze week zetten we Noobel, New Transtec, Monitor Audio Nederland en Dimex ‘in de kijker’. Benieuwd wat je van hen mag verwachten?

Noobel

Mocht je minder bekend zijn met Noobel, het bedrijf is gespecialiseerd in de import en distributie van audio-, video- en automatiseringsmerken. Dankzij een zorgvuldige selectie van producten kan je bij hen rekenen op de beste kwaliteit. Niet alleen als het gaat om geluid maar ook wat betreft bediening.

Op het evenement in Brussel presenteren ze een drietal merken waaronder Architettura Sonora, Artcoustic en IsoAcoustics. Voor Architettura Sonora wordt er uitgepakt met de Medium Cylinder luidsprekers. Liefhebbers van het merk Artcoustic worden op hun weken bediend met de Evolve 6.3 in combinatie met de Spitfire A6 en Target SL. Bij IsoAcoustics wordt er alvast gesproken over het volledige gamma. Dit alles is te zien én te beluisteren in de kamer ‘Koch’.

NewTransTec

NewTransTec is de distributeur van exclusieve hifi producten voor de Benelux. Ze vertegenwoordigen een aantal grote merken waaronder Quad, Tannoy, VTL, Luxman, Trigon en VTL. Naast distributie is NewTransTec alom bekend door de service en technische ondersteuning dewelke sinds 1996 wordt verricht door ESK. Fan van Quad, Tannoy en/of VTL? Dan ben je van harte welkom in de Copernic kamer.

Qua demo-opstelling zal er gespeeld worden met 2 systemen. De eerste set, het Quad-Tannoy-VTL systeem bestaat uit de Quad Artera Mono (primeur), ESL2912 en Artera Solus Play. Mocht je hier niet genoeg van krijgen, dan is er nog altijd de tweede set die bestaat uit de Tannoy Kensington, VTL TL 5,5 en VTL MB125.

Monitor Audio Nederland

Monitor Audio Nederland is de Nederlandse importeur van onder andere het merk Monitor Audio, zoals de naam al deed vermoeden. Een gerenommeerd Brits merk van luidsprekers. De fabrikant bestaat al sinds 1972 en is één van de Engelse merken die de Britse ‘hifi-kwaliteit’ gestalte heeft gegeven.

Naast Monitor Audio importeren ze ook nog een aantal andere vooraanstaande merken. Monitor Audio Nederland heeft geprobeerd om een compleet pakket samen te stellen van merken die net wat meer bieden hebben en passen bij hun filosofie. Op de show wordt uitgepakt met Transrotor, Leema, Geneva en Revo in de Newton C ruimte.

Dimex

Dimex Reference Audio Equipment is niet alleen importeur maar ook distributeur van heel wat merken. Een korte ‘bloemlezing’: Bel Canto, Cabasse, Cambridge Audio, Cardas Audio, Diptyque, … Op de Noir et Blanc Brussels HiFi Show presenteren ze in totaal 3 sets waarbij Spendor, NuPrime, Silent Angel, Tellurium Q, Kora en Melco de ‘hoofdrol vertolken’.

Het eerste systeem bestaat uit de NuPrime Evolution DAC, two Evolution AMP, AC4, Spendor D9.2, Melco S10 en N10. Voor de tweede set kan je rekenen op de NuPrime’s AC4, Silent Angel N8, F1, NuPrime Stream 9, DAC-9X, PRA-9X en 2 STA-9X in Mono. Het derde en laatste systeem is opgebouwd rond de NuPrime AC4, Silent Angel Bonn N8, F1, Munich M1, Rhein Z1 + F2, Kora TB 140 en Spendor Classic. Te zien en te beluisteren in de Darwin kamer.

Tot zover onze ‘gedeeltelijke’ vooruitblik op de Noir et Blanc Brussels HiFi Show. Benieuwd wat er nog komen zal? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte. We willen graag beklemtonen dat het bijna onmogelijk is om letterlijk alles op te noemen wat je mag verwachten, zeker als het gaat om bijvoorbeeld statische displays. Een reden te meer om dit alles zelf te ontdekken.

Kan je, net zoals ons, niet wachten tot de audioshow van start gaat? Breng dan gerust al eens een bezoekje aan de sfeervolle winkel en laat je verrassen door al het moois dat er staat opgesteld. Benieuwd naar de high-end audio store van Noir et Blanc?