Vorig jaar lanceerde Bose hun Smart Soundbar 900, dit jaar komen ze op de proppen met een ‘afgeleide’ van dit exemplaar: ontdek de Smart Soundbar 600.  Een kleine, slanke Dolby Atmos soundbar waarbij Bose’s eigen TrueSpace technologie is geïntegreerd. Dat staat naar eigen zeggen garant voor een meeslepende geluidservaring. De soundbar is compatibel met wifi, bluetooth en Chromecast. Spraakbediening is aanwezig. Benieuwd naar alle verdere details?

Tijdens de ontwerpfase was één van de vele doelen die Bose voor ogen hadden: een compacte soundbar creëren waarbij klein en compact de ‘sleutelwoorden’ zijn. Zonder de behuizing hoger te maken, passen alle drivers erin die nodig zijn om een hoogwaardige audio af te leveren. Het merk beklemtoont dat de prestaties niet ten koste gaan van het formaat. Klinkt als muziek in de oren. De soundbar is slechts 5,61 x 10,4 x 69 centimeter groot (of klein). Op die manier hindert de ‘geluidsbalk’ de televisie niet. Een naadloze integratie? Dat zeker.

Bose Smart Soundbar 600

De installatie van de Smart Soundbar 600 is erg eenvoudig middels een HDMI eARC of optische kabel. Flexibiliteit troef, zeker als het gaat over streaming. Wifi, Chromecast, Spotify Connect of Apple AirPlay 2? De keuze is aan jou.

“When sound truly captivates you, it can transport you from simply watching TV and movies to being fully present with what’s on screen. For those who want to feel enveloped by their audio, but don’t have a lot of space for equipment, the Smart Soundbar 600 is the ideal solution.”

Dat zegt Raza Haider, chief product officer bij Bose. Er zijn in vijf drivers aanwezig die ervoor zorgen dat een weergaloos geluid wordt neergezet in combinatie met twee zijdelings gerichte ‘racetrack-vormige’ drivers. De centrale tweeter zorgt voor heldere dialogen. Twee drivers die naar boven zijn gericht weerkaatsen het geluid via het plafond. Zoals eerder gezegd kan Dolby Atmos content afgespeeld worden.

Wil je de soundbar daarnaast ook gebruiken om enkel audio af te spelen? Dat kan. Met behulp van hun eigen ontwikkelde technologie genaamd TrueSpace worden geluidssignalen op intelligente wijze geanalyseerd om een minstens even overtuigend geluidsbeeld neer te zetten. Diepe basprestatie, zonder vervorming (ongeacht het volume), worden werkelijkheid dankzij de Bose QuietPort technologie.

De Bose Smart Soundbar 600 is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Combineer je de Voice4Video technologie met Amazon Alexa, dan kan je profiteren van verschillende mogelijkheden:

  • je kan jouw tv-toestel aan- of uitzetten met één commando;
  • je kan van ingang wisselen;
  • je kan afstemmen op jouw favoriete kanaal.

Beschik jij over een compatibele Bose hoofdtelefoon? Dan heeft de fabrikant nog meer goed nieuws. Met Bose’s SimpleSync kan een connectie worden opgezet tussen de Smart Soundbar 600 en hoofdtelefoon. Perfect om je luisterervaring uit te breiden. Maar daar stopt het niet: deze telg is compatibel met alle andere Bose smart speakers en soundbars voor een multiroom audiosysteem. Als dat niet leuk is?

De Bose Smart Soundbar 600 wordt leverbaar in de week van 24 oktober 2022. Wanneer je beslist om dit model in huis te halen, moet je rekening houden met een adviesverkoopprijs van 549,95 euro. Meer weten? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk bose