Octavio onthult de AMP, een compacte doch krachtige versterker én streamer die heel wat mogelijkheden heeft op vlak van connectiviteit. Intens genieten van jouw geliefkoosde muziek, ongeacht de locatie waar deze is opgeslagen? De AMP weet er wel ‘weg mee’. Er wordt gesproken over een nauwkeurige geluidsweergave die uiterst muzikaal zou zijn. Klinkt als muziek in de oren. Door de veelzijdigheid kan het apparaat een oplossing bieden in vele situaties. Onrechtstreeks kan het dus ook voldoen aan heel wat wensen én noden die jij als luisteraar kan hebben.

De Octavio AMP betreft een versterker en streamer in één die ‘speelt’ in de klasse D. Voor de versterking maakt de Octavio AMP gebruik van een TPA3250 chip. Daardoor kan een vermogen van maar liefst 2 x 65 Watt ontwikkeld worden (bij 4 Ohm) en 2 x 35 Watt bij 8 Ohm. Een efficiëntie van meer dan 92 procent die bereikt wordt? Dat zeker!

Octavio AMP

Een andere troef waarmee Octavio uitpakt: multifunctionaliteit. Naast de draadloze connectiviteit, heeft de AMP ook fysieke aansluitingen zodanig dat een eenvoudige integratie in jouw bestaande audiosysteem werkelijkheid wordt. Er zijn twee aux-ingangen (RCA) beschikbaar, alsook een optische Toslink ingang, USB-poort en RJ45 Ethernet-aansluiting.

“On the output side, the device offers speaker terminals that accept banana plugs, but also a subwoofer output for a high-performance connected 2.1 system.”

Aldus Octavio. De fabrikant zet onder andere in op een ergonomisch design en een praktische toepasbaarheid. Dankzij de AMP is je favoriete muziek toegankelijker dan ooit. Heb je de muziek lokaal opgeslagen? Of heb je deze op een NAS of smartphone staan? De possibiliteiten zijn nagenoeg eindeloos. De streamer biedt ondersteuning voor vele streamingdiensten. Een ruime keuze aan internetradiostations? Check!

Beslis je om de AMP van Octavia in huis te halen? Dan profiteer je van alle muziek die Spotify Connect en TIDAL Connect beschikbaar heeft (op voorwaarde dat je een gepaste abonnement hebt om alle functionaliteiten te ‘unlocken’). Tevens is AirPlay 2 geïntegreerd.

Als dat nog niet genoeg is, is de versterker uitgerust met de Sound Filter-technologie. Kort samengevat kan men stellen dat deze technologie het audiosignaal analyseert aan de ingang en vergelijkt met het uitgangssignaal. Door het ‘proces’ op die manier in kaart te brengen, wordt eventuele ruis tot een minimum beperkt. Ideaal om een gedetailleerd geluid te leveren.

Daarenboven kan je met het exemplaar een echt multiroom audiosysteem in huis realiseren. Zo kan jouw muziek in elke kamer afgespeeld worden. Je bent zelf in de mogelijkheid om het geluid individueel of per groep te regelen. Rechtstreeks vanaf een mobiele toepassing. Als dat niet handig is?

Een ander voordel van de AMP: zijn compacte vorm. Het model meet slechts 19,6 cm in lengte en diepte, bij een hoogte van 3,9 cm. Op die manier integreert het naadloos in heel wat hifi- of tv-meubels.

Benieuwd naar de eigenschappen? Hieronder een overzicht:

  • Ingangen: 1 x ethernet RJ45, 2 x stereo RCA, 1 x optische (Toslink), 1 x USB
  • Uitgangen: luidsprekeraansluitingen, 1 subwoofer uitgang
  • Connectiviteit: WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz / GHz, Bluetooth 5.0 A2DP
  • Versterkingschip: TPA3250
  • Uitgangsvermogen: 2 x 65 Watt @ 4 Ohm, 2 x 35 Watt @ 8 Ohm
  • Rendement: > 92 procent
  • DAC-chip: Burr Brown PCM1798
  • Ondersteunde bemonsteringsfrequenties: PCM tot 24 bit – 192 kHz
  • THD: < 0,005 % @ 1 Watt
  • Ondersteunde bestandsformaten: FLAC, OFF, ALAC, WMA, APE, MP3

Uiteraard hebben we hier nog maar enkel de ‘highlights’ besproken. Wil je meer weten over al het moois dat de AMP jou te bieden heeft? Surf dan gerust naar de website van Octavio.