Voor onze AV2D lezers die recentelijk aanwezig waren op de High-End audioshow in München, zal het niet te missen logo van Canton wellicht zijn opgevallen. De fabrikant van hoogwaardige audio-apparatuur bestaat ondertussen 50 jaar. Iets dat zich nu laat weerspiegelen in de vorm van een aangepast logo (dat ook te zien was op het ‘hifi walhalla’ in Duitsland). Vijf decennia waarin ze gepassioneerd zijn door muziek. Uit die passie is de ontwikkeling van speakers gekomen. Dit heeft ervoor heeft gezorgd dat een weergaloze klank ook effectief te horen was. Proficiat Canton!

Canton 50Een halve eeuw aan geluidsinnovatie? Dat zeker. Canton blaast dit jaar niet minder dan 50 kaarsjes uit. Dag in, dag uit is het gepassioneerde team aan de slag om luidsprekers te produceren. Deze brengen een krachtig Canton-geluid ten gehore in jouw (luister)ruimte. Op die manier kan jij als consument genieten van een weergaloze geluidskwaliteit.

In een social media post die ze recentelijk op Facebook publiceerden, willen ze jullie expliciet bedanken. Hetgeen dat Canton ‘drijft’ om altijd weer alles te geven? Dat is jou, de consument. Ze bedanken je voor de steun en liefde voor hun producten. Canton laat alvast weten dat ze het glas heffen op nog eens 50 jaar. Klinkt goed!

Moest je minder bekend zijn met Canton: het merk is gestart in 1972. Vier hifi-enthousiastelingen kwamen bij elkaar met als doel om de beste luidspreker voor elke ‘smaak’ en elk budget te produceren. In een voormalige dorpsschool in Weilrod bij Frankfurt, waar het bedrijf vandaag de dag nog steeds zijn hoofdkantoor heeft, assembleerden 35 werknemers de eerste luidsprekers.

In de jaren die daarop volgende, kwam de fabrikant aanzetten met nieuwe, doorontwikkelde exemplaren die telkens beter en beter werden. Tot op de dag van vandaag. Het portfolio strekt zich uit van de legendarische A-Serie, die de hoogste kwaliteit en innovatieve technologie combineert, tot de C-Serie waarbij betaalbare instapmodellen beschikbaar zijn ‘in ruil’ voor het beste Canton-geluid. Wie is er klaar voor een geweldig klinkende home cinema?

Ook leuk om te vermelden: vanwege het 50-jarig bestaan biedt de fabrikant een interessante jubileumaanbieding van 5 procent (op het moment van schrijven). Surf gerust eens naar de website van Canton en ontdek er alles over. Benieuwd naar alle ‘milestones’ van Canton in vogelvlucht? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk canton