Octavio heeft een nieuw paar luidsprekers gelanceerd: de Octavio Maestro connected speakers. Deze luidsprekers zijn ontwikkeld in samenwerking met het Franse audiomerk Davis Acoustics. De Octavio Maestro is verkrijgbaar als enkele luidspreker of als stereopaar. Hiermee wordt de HiFi-collectie van Octavio compleet die al bestond uit de Octavio Stream (lees: een high-fidelity streamer) en de Octavio AMP (lees: een compacte versterker).

De Octavio Maestro heeft twee Kevlar-drivers van 13 cm die niet alleen licht maar ook stijf zijn. De speakers zijn gemaakt van textiel, hout en aluminium. Het textiel is afkomstig van het Deense Kvadrat, specialist in akoestisch design. Zowel het hout als het aluminium zijn geselecteerd op basis van duurzaamheid. De luidspreker is niet alleen compatibel met heel wat audio-apparatuur, maar kan ook rechtstreeks op een televisie aangesloten worden. Hierdoor is de Maestro ideaal voor het gebruik in ruimtes zoals bars en restaurants.

De Octavio Maestro maakt gebruik van Lossless Wi-Fi geluidstechnologie. Hierdoor wordt de audio ‘verstuurd’, zonder verlies of interferentie. De samenwerking met Davis Acoustics heeft geleid tot een een ‘duo’ dat geschikt is voor professioneel gebruik. Met de mobiele applicatie Octavio Virtuose kan jij als consument eenvoudig navigeren doorheen een ergonomische interface. Er is de keuze tussen tal van streamingdiensten zoals Qobuz, Spotify, Deezer, Apple Music en TIDAL.

Pre-orders voor de Octavio Maestro worden nu geaccepteerd. De eerste leveringen worden verwachten in maart 2023. De Octavio Maestro is het resultaat van de samenwerking tussen Octavio en Davis Acoustics. Deze modellen zijn ontworpen om de muziek zo goed mogelijk te laten klinken. Aldus Octavia. Meer weten? Surf dan gerust eens naar de productpagina en ontdek er alles over.