Maak kennis met de TiVo Stream 4K, een dongle die heel hard lijkt op de Google Chromecast. Het apparaat werkt op Android Tv en ondersteunt Dolby Vision HDR en Dolby Atmos.

TiVo Stream 4K

Met de komst van de Stream 4K wordt de fabrikant, die voornamelijk bekend is om zijn DVR’s, rechtstreekse concurrent van gerenomeerde merken zoals Amazon en Roku. Het apparaat integreert al uw favoriete TV-en filmstreaming-apps waaronder Netflix, Amazon Prime video, Google Play, Disney+, HBO en YouTube.

Naast de ingebouwde Chromecast en universele zoekfunctie is er ook ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Vision HDR. Daarnaast kunnen gebruikers aan de hand van de traditionele afstandsbediening gebruik maken van Google assistant voice control.

De Stream 4K is, in tegenstelling tot de traditionele DVR-spelers van TiVo, een beetje anders. In plaats van het ontvangen van live televisie via de kabel of antenne, is het ontworpen om te streamen via het internet. Dit gebeurd in samenwerking met Sling TV. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement bij Sling-TV.

Omdat TiVo zich zo lang heeft gericht op de DVR-markt, lijkt het bedrijf een poging te doen om zijn concurrenten in te halen. Gezien de prijsverschillen is het momenteel dus nog even afwachten of dit nieuwe apparaat een bedrijf zoals Amazon of Roku achter zich kan laten.

Wil je meer weten over de Stream 4K dongle? Bezoek dan zeker eens de website van TiVo.