Denon heeft grootse ambities met de gloednieuwe Denon Home speakers. Draadloos muziek streamen in alle kamers van je huis. Maar dan wel in hifikwaliteit.

Terwijl ik deze review aan het schrijven ben, staat de Denon Home 250 gezellig naast me te snorren. Maar straks, als ik klaar ben met schrijven, mag hij losbarsten terwijl ik aan het aperitieven ben. Ondertussen houdt mijn zoon zich in zijn kamer bezig met de Denon Home 150. De Denon Home 350 was voor deze review helaas niet beschikbaar.

De essentie

Of ik nu in mijn bureau, in de living, in de keuken, op het terras in de tuin of in de slaapkamer ben, ik kan overal een Denon Home speaker met me meenemen en genieten van mijn favoriete muziek. Of ik kan in elke ruimte een bijkomende Denon Home speaker installeren zodat de muziek me overal volgt. Ik bedien hem via de HEOS-app op mijn smartphone of tablet waarmee ik muziekbestanden stream. Ik kan zelfs in elke kamer een ander deuntje afspelen. Zo lang er maar een stopcontact in de buurt is. Dank zij Bluetooth heb ik geen andere kabels nodig. Dat is kort gezegd de essentie van de Denon Home speakers.

‘De Denon Home Series is de ambitieuze opvolger van de beroemde HEOS-speakers’

Denon Home 250
Denon Home 250

Ambitie

De Denon Home 250 is de op één na grootste draadloze speaker uit de Denon Home Series. De perfecte middenmoot tussen de kleinere Denon Home 150 en de grotere Denon Home 350. De Denon Home Series is niet zo maar de zoveelste serie draadloze speakers op rij. De Denon Home Series is de ambitieuze opvolger van de beroemde HEOS-speakers die mee aan de wieg stonden van de draadloze luidsprekers.

HEOS

HEOS is voortaan dus de naam van het streaming/multiroomplatform voor Denon, Marantz en bij uitbreiding alle anderen merken binnen de groep van Sound United. Met de HEOS-app op je smartphone of tablet kun je de Denon Home speakers eenvoudig bedienen en genieten van muziek die je streamt van Tidal, Deezer, Napster en Soundcloud. Opgelet, niet in alle landen zijn alle streaming services beschikbaar. Voor Spotify heb je de HEOS-app zelfs niet nodig. Open de Spotify- en de Denon Home speakers worden automatisch herkend. Streamen van uit de Qobuz-app doe je via Airplay2.

Meer dan streaming services

Denon Home 250
Denon Home 250

Met de Denon Home 250 en zijn familieleden kun je natuurlijk ook naar internetradio luisteren en muziek op je smartphone afspelen. Eigenlijk alle muziek die via je thuisnetwerk beschikbaar is, kan zijn weg vinden naar de Denon Home speakers. Ook Apple AirPlay2 en Amazon Music behoren tot de mogelijkheden, tenminste wanneer Amazon Music beschikbaar wordt in de Benelux. En als dat nog niet genoeg is, kun je via de USB-poort en een AUX-ingang voor mini jack nog andere muziekbronnen aansluiten. Als je al dat draadloos gedoe niet vertrouwt of als je internetverbinding niet zo stabiel is, kun je de Denon Home speakers ook via hun ethernetpoort bekabeld gebruiken.

Meer is beter

Zoals eerder gezegd kun je met de Denon Home speakers een muzikaal netwerk uitbouwen door heel je huis. Muziek in hoge resoluties, inclusief 192kHz/24-bit FLAC-, WAV-, ALAC- en DSD 2.8/5.6MHz-bestanden. De Home 350, 250 en 150 speakers zijn onbeperkt onderling met elkaar te koppelen. En mocht je over een Denon soundbar beschikken, weet dat je ook deze vlekkeloos kunt integreren. En om je helemaal van je sokken te blazen, geef ik graag mee dat ook bij voorbeeld een Sonos One via AirPlay 2 simultaan in je muzikale netwerk opgenomen kan worden.

Look & feel

Over het design van draadloze speakers ben je meestal snel uitgepraat. Zonder logo’s kun je ze meestal niet onmiddellijk bij naam noemen. Ook de Denon Home speakers zijn niet spectaculair vormgegeven. Maar met hun afgeronde hoeken en de fijne stoffen luidsprekerbekleding, verkrijgbaar in wit of zwart, ogen ze bijzonder strak en degelijk.

Denon Home 250
Denon Home 250

Display

De verfijning komt van het grote glazen display dat heel de bovenkant van de Home speakers uitmaakt. Op de glimmende display valt geen toetsje te besparen. Maar, als je het met je hand benadert, licht het op. Dan verschijnen er 3 presets voor internetradiostations, een plus- en een minteken voor de volumeregeling en een pijltje voor start of pauze. Het display geeft de Home speakers een luxe uitstraling die je eerder verwacht bij veel duurdere merken. Zowel de Home 150 als de 250 en de 350 zijn uitgerust met dat fraaie display.

‘Hoewel er absoluut niet de klagen valt over de functionaliteit van de Denon Home speakers, houdt Denon blijkbaar toch nog wat in petto’

Denon Home 150

De kleine Denon Home 150 valt niet te onderschatten. Met zijn twee ingebouwde klasse-D power amps die een 1” tweeter en een 3 ½” woofer aansturen, breng je heel wat leven in de brouwerij. Hij produceert een diepe bas en een sprankelend hoog. Tot op een vrij hoog volume blijven de prestaties meer dan behoorlijk. In vergelijking met soortgelijke speakers scoort de Home 150 bovenmaats, vooral op het vlak van dynamiek en power. Je moet je niet beperken tot de kleinste kamers van het huis om de Home 150 in te zetten. Zeker niet als je hem met een tweede Home 150 in een stereo-opstelling gebruikt.

Denon Home 250

De Denon Home 250 is ongeveer dubbel zo groot als zijn kleine broer. Met zijn twee ¾” tweeters, twee 4” woofers en een 5 ¼” passieve bas radiator die aangestuurd worden door maar liefst 4 klasse-D power amps, speel je de pannen van het dak. Denon claimt met zijn draadloze home speakers een muziekweergave in hifikwaliteit. Dat moet je natuurlijk met een flinke korrel zout nemen, maar geloof me dat je met de Home 250 al een behoorlijke ruimte met muziek kunt vullen en dat hij een veel breder podium schetst dan je voor mogelijk zou houden. Met de Home 250 speel je meerdere soortgenoten naar huis. In kan me voorstellen dat als je hem in een stereo-opstelling gebruikt, je heel wat compacte hifi-sets het nakijken geeft. Toegegeven, het laag is soms een beetje te prominent aanwezig, maar als je de Home 250 op een paar isolerende voetjes plaatst, valt alles volkomen in de plooi. De detaillering is van een hoog niveau. Ik durf er op te wedden dat als je de Home 250 achter een gordijn zou verstoppen, niemand zou vermoeden dat je muziekbron niet meer dan 295 x 216 x 120 mm groot is.

Denon Home 350

Over de Denon Home 350 kan ik me helaas klankmatig niet uitlaten. Voortgaand op mijn ervaringen met de Home 250 ben ik er absoluut gerust in dat de grote broer de lat beslist nog een stuk hoger legt.

Denon Home 150, 250 & 350
Denon Home 150, 250 & 350

In afwachting van

Hoewel er absoluut niet de klagen valt over de functionaliteit van de Denon Home speakers, houdt Denon blijkbaar toch nog wat in petto. Bepaalde functies zoals spraakbediening en een soort room correction waarbij de weergave aangepast wordt aan de plaatsing van de speaker, zijn momenteel nog niet beschikbaar. Daarvoor is het nog even wachten op een software update die gelukkig ook beschikbaar gesteld wordt voor reeds verkochte speakers.

‘De gloednieuwe Denon Home speakers komen verrassend goed uit de hoek’

Tot slot

De gloednieuwe Denon Home speakers komen verrassend goed uit de hoek. Ze beschikken over een aantal troeven waarmee ze de concurrentie het vuur aan de schenen leggen. Als je in de markt bent voor draadloze speakers, zou het jammer zijn mocht je aan de Denon Home series voorbijgaan. In tijden van Corona maakt Denon het thuis extra gezellig. Waarvoor dank!

Prijzen:

Denon Home 150 249 euro
Denon Home 250 499 euro
Denon Home 350 699 euro

 

Voor- en nadelen: 

Denon Home 150
Pro Contra
Staat zijn mannetje Wachten op software update
Stijlvolle uitstraling
Muzikale prestaties

 

Denon Home 250
Pro Contra
Krachtpatser Wachten op software update
Stijlvolle uitstraling
Muzikale prestaties

 

Beoordeling: 

Denon Home 150
Prestaties 8,0
Functionaliteit 8,0
Prijs/kwaliteit 8,0
Design 8,5
Totaal 8,1

 

Denon Home 250
Prestaties 8,5
Functionaliteit 8,0
Prijs/kwaliteit 8,0
Design 9,0
Totaal 8,3

Denon Home 150 & 250

249 - 499 €
8.3

Prestaties

8.3/10

Functionaliteiten

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Design

8.8/10
Verkooppunten van het merk denon