Terwijl het Dutch Audio Event 2023 nadert met rasse schreden, neemt de spanning alleen maar toe. Nog een kleine maand en dan is het eindelijk zover. Muziekliefhebbers, audiofielen, … komen opnieuw samen in het Koningshof van Veldhoven voor een weekend vol muzikaliteit. Het wordt hoog tijd om jouw lijstje met must-see merken samen te stellen, want dit jaar belooft het wederom een audiofeest te worden. In deze derde aflevering van onze serie ‘In gesprek met de meesters van klank op het DAE’, stellen we je voor aan een reeks van standhouders die ongetwijfeld de show zullen stelen. Niet letterlijk, wel figuurlijk.

Daluso Audio, Ed Doggen

Ed Doggen, oprichter van Daluso Audio, onthult zijn vroege droom om in een laboratorium te werken. Het lot bracht hem naar de wereld van hoogwaardige audio. Zijn technische achtergrond en werk als corrosie-deskundige brachten hem naar het gebruik van aluminium als basis voor luidsprekers. Zijn eerste audio-apparatuur bestond uit zelfgebouwde apparaten en een Bose 301-luidsprekersysteem.

Voor Ed draait alles om mensen adviseren en ervoor zorgen dat ze met een glimlach vertrekken. Zijn muziekkeuze voor op een onbewoond eiland is onverwacht: het Limburgse volkslied. Ed gelooft dat het Dutch Audio Event de plek is waar je het verschil kan laten horen. Dit jaar zal hij Vortex HiFi in zijn ruimte verwelkomen. Je bent van harte welkom in kamer 119. Benieuwd hoe Ed Doggen ons vragenvuur doorstond?

  • Hoe word je een goede geluidsmeester? Om een goede speaker te bouwen moet je alle variabelen kennen. Vervolgens moet je je oren gebruiken: ‘je oren zeggen het’.
  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? Het gaat steeds om een opstelling waar ervaring en kennis in zit: ik wil geen dozenschuiver zijn.
  • Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen? In elk geval niet door verkooppraatjes.

Daudio, Hans Beckeringh

Hans Beckeringh’s vroege droom was om muzikant te worden, maar hij belandde in de high-end audio-wereld door luidsprekers te bouwen als kind. Zijn eerste audio-apparaat was een zelfgemaakte luidspreker. Hij gelooft dat luisteren naar live-muziek de sleutel is tot het worden van een goede geluidsmeester.

Het hoogtepunt van zijn werk is klanten laten genieten, zonder dat ze de luidsprekers horen. Hans’s muziekkeuze voor een onbewoond eiland? Heel eenvoudig: de klanken van de natuur zelf. Waarom het Dutch Audio Event de beste show is van Nederland? Ook zeer simpel: het is de grootste show. In kamer 14 zal het W1-frame schitteren.

  • Wie is je held en waarom? Al Jarreau, zó jazzy.
  • Jouw droom-SUV: Maserati Levante óf Porsche Cayenne óf Range Rover? Geen, want een SUV is niet duurzaam. En anders een RR vanwege de stijl.
  • Wat is je motto? ‘Alleen als je het ervaart ga je het begrijpen’.

Dune Blue, Michael Wongso

Michael Wongso, voorheen werkzaam in de IT en ooit dromend van een carrière als piloot, vond uiteindelijk zijn roeping in de audio-wereld. Zijn eerste audio-apparaten waren een platenspeler van Philips en een cassettedeck van Sony. Michael gelooft dat hij geen geluidsmeester is, maar als muziek hem raakt, is het goed.

Interactie met mensen is het leukste in zijn werk. Zijn favoriete muziek voor een onbewoond eiland is “Colors” van Amos Lee. Voor Michael biedt het Dutch Audio Event een kans om missiewerk te verrichten en mensen te verrassen. Dit jaar zal hij onder andere Enleum presenteren. Dit en nog veel meer zal te bewonderen zijn in kamer 36.

  • Wie is je held en waarom? Mijn ouders, vrouw en zoon.
  • Wat is je motto? Gewoon doen.

De klok tikt en de dagen tot het Dutch Audio Event 2023 worden snel minder. Zorg er zeker voor dat je deze geweldige standhouders op jouw lijstje zet. Bereid je alvast voor op onvergetelijke audio-ervaringen die je wellicht niet snel zal vergeten.

Ben je nog nooit eerder geweest naar het Dutch Audio Event, en wil je graag al een ‘voorproefje’ van wat jou te wachten staat? Of ben je vorig jaar geweest, maar wil je sfeer graag herbeleven? Dan is deze aftermovie wellicht zeer interessant/leerrijk. Het Dutch Audio Event gaat door op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023. Plaats van handeling? Het Koningshof in Veldhoven. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.