Oppo, het bedrijf dat o.a. smartphones ontwikkeld, is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe technologie voor de camera in haar smartphones die 10x optische zoom mogelijk maakt. Deze technologie zal voor het eerst te zien zijn op het Mobile World Congres in Barcelona.

De website The Verge heeft een artikel geplaatst waarin staat dat Oppo het gerucht heeft bevestigd over de 10x zoom-technologie en dat ze deze zullen tonen op het Mobile World Congres.

Op welke manier deze technologie getoond zal worden is nog niet niet duidelijk: gaat de demonstratie enkel en alleen over de technologie? Wordt er al een smartphone getoond met de technologie? Het valt af te wachten.

Volgens de smartphone-producent is de technologie wel al klaar om in massaproductie te gaan, wat alvast een goed teken is. Twee jaar geleden toonde Oppo ook al een technologie voor 5x optische zoom, maar deze is nooit geïntegreerd in smartphones.

Bij deze technologie zou een zoombereik van 15,9 tot 159 mm mogelijk moeten zijn. Er wordt dan gebruik gemaakt van drie verschillende prime-lenzen waardoor je geen kwaliteit zou mogen verliezen volgens Oppo zelf. Op welke manier deze geïntegreerd zullen worden is nog onduidelijk: gaan de smartphones weer wat dikker worden? Er wordt namelijk een periscoop-achtige prisma gebruikt waarbij de volledige dikte van het toestel gebruikt wordt. Er zal volgens Oppo ook optische beeldstabilisatie zijn, maar over de diafragma is nog niets geweten.

Verkooppunten van het merk oppo