Onder het motto ‘Bring joy to the world through sound’, bracht Sound United meer dan 300 dealers en distributeurs uit de Benelux samen in Alicante. Een indrukwekkend evenement.

Place to be was het prestigieuze Asian Gardens Hotel waar het voltallige management van Sound United alles in het werk stelde om tekst en uitleg te geven bij de resultaten en de toekomstvisie van de fors uitgebreide groep. Daarnaast kregen dealers en distributeurs ruim de gelegenheid om de nieuwste producten uit het merkenpallet van Sound United te ervaren en met het management van gedachten te wisselen.

Welkom in de groep

Sinds het bedrijf in 2017 de D+M groep overnam, werd het eigenaar van Denon, Heos, Marantz en Boston Acoustics. Voeg daar nog Definitive Technology, Polk Audio en Classé aan toe, en het zal je niet verbazen dat Sound United een wereldwijde leidende positie veroverd heeft op het vlak van home entertainment. Sound United is actief in meer dan 100 landen.

‘De woonkamer is geëvolueerd tot het epicentrum van entertainment’

Schaalvergroting en know how

Sound United European Dealer ConferenceKevin Duffy, de nieuwe Amerikaanse CEO en president van Sound United, ziet de toekomst positief tegemoet. De overname van de D+M Groep heeft niet alleen geleid tot een enorme schaalvergroting. Mogelijk nog belangrijker is het feit dat Sound United door de integratie een bijkomende technologische know how van onschatbaar belang in huis gehaald heeft. De overgenomen merken hoeven trouwens niets te vrezen, aldus Duffy. Ze blijven individueel voortbestaan en kunnen zich verder profileren in de markt.

Het belang van Europa

Bart Muller, Commercial Operations Europe, legde de nadruk op het belang voor Sound United om te investeren in de Europese markt. Muller wil met Sound United een leidinggevende positie innemen. Met de topmerken uit de groep die zich uitstekend positioneren in zowel het mid, high als premium segment met audio/video receivers, speakers, sound bars en draadloze hoofdtelefoons is dat een meer dan gezonde ambitie.    

Het epicentrum van entertainment

Joel Sietsema, Brand Management, legde uit dat de woonkamer geëvolueerd is tot het epicentrum van entertainment. Het is de plaats waar familie en vrienden samen komen om te genieten van gekoesterde muziek, shows en films. Consumenten zijn een stuk veeleisender geworden en kopen producten van de best mogelijke kwaliteit met quasi ongelimiteerde mogelijkheden, vooral waar het gebruiksgemak en functionaliteit betreft. En daar willen ze gerust wat geld voor neertellen.

Sound United European Dealer Conference

Please play that song for me

Op dat vlak heeft Sound United baanbrekend werk verricht. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het vlak van reproductie van beeld en klank, met inbegrip van de onontbeerlijke software, heeft Sound United voldoende kennis aan boord binnen de groep om een uitstekende beeld- en muziekbeleving te garanderen. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met specialisten die elk op hun terrein uitblinken. Denk aan Alexa, de virtuele assistent van Amazon, Google Assistant, de digitale persoonlijke assistent van Google en Siri, de persoonlijke assistent voor iOS. Stuk voor stuk toepassingen die de besturing van audiovisuele apparatuur via spraaktechnologie op een hoger niveau moeten tillen.

‘Sound United is veel meer dan een portfolio van toonaangevende audiomerken’

Heos en Polk

Sound United European Dealer ConferenceOm een en ander in praktijk te brengen kan Sound United rekenen op onder andere Heos, het veelzijdige multiroom audiosysteem van Denon dat op termijn zal evolueren naar een softwareplatform dat steeds meer aan belang zal winnen door ingezet te worden in alle merken van de groep. En vergeten we vooral niet de Polk Command Bar, een sound bar met  Amazon Alexa technologie die geschikt is voor 4K televisies en waaraan Sound United hoge verwachtingen stelt.

Marantz KI Ruby

Sound United European Dealer Conference

Ken Ishiwata, brand ambassador van Marantz demonstreerde naar aanleiding van zijn 40-jarige carrière bij Marantz de gloednieuwe Marantz KI Ruby set. Een combinatie van een geïntegreerde versterker en SACD-speler met de signatuur van de man voor wie muziek terecht de hoogste vorm van emotie is.

Meer dan een toonaangevende portfolio

Er viel heel wat te beleven in Alicante. Sound United hecht duidelijk veel belang aan goede contacten met en feedback van dealers en distributeurs omdat het de enige manier is om een duurzame groei te cultiveren voor alle partijen. Sound United is veel meer dan een portfolio van toonaangevende audiomerken. Het is een voorbeeld van waartoe de passie van mensen die gedreven zijn om te innoveren en perfectie na te streven kan leiden. De jaarlijkse conferentie is een ideale gelegenheid om deze passie te delen.

Bring joy to the world through sound

Dat er in Alicante naast hard werken en netwerking ook veel plezier gemaakt werd, hoeft geen betoog. Sound United heeft voor de zoveelste keer op rij aangetoond dat goede resultaten alleen behaald kunnen worden als alle betrokken spelers er zich er goed bij voelen. En dat hiervoor kosten noch moeite gespaard wordt, bleek uit de vlekkeloze organisatie van de conferentie. ‘Bring joy to the world through sound’ draait beslist niet alleen rond muziek. We kijken alvast uit naar de volgende editie.

Tot dan kan je nog even mee genieten met enkele leuke foto’s:

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

triangle capella actieve luidsprekers

Innovatie en vakmanschap: De actieve en nieuwe Triangle Capella luidsprekers

Met de introductie van de Triangle Capella luidsprekers is de wereld van High-End audio weer een leuk product rijker. Deze nieuwe actieve luidsprekers, gemaakt...
audio-technica ath-s300bt hoofdtelefoon

Audio-Technica lanceert ATH-S300BT: De langste batterijduur op de markt

Audio-Technica viert zijn 60-jarig jubileum met de introductie van de ATH-S300BT, een draadloze hoofdtelefoon die uitblinkt met een ongeëvenaarde batterijduur van 90 uur. Deze...
McIntosh MB25 Bluetooth Receiver

McIntosh Introduceert de MB25 Bluetooth receiver en transmitter

McIntosh heeft zijn nieuwste innovatie gelanceerd, de MB25 Bluetooth Receiver en Transmitter. Dit apparaat voegt Bluetooth-streaming toe aan elk hi-fi-systeem en kan elke bron...

Recente video's

Cascade dac MSB technologyvideo

Video: Interview met Daniel Gullman van MSB Technology

Tijdens de High End Munich beurs had AV2D het voorrecht om Daniel Gullman van MSB Technology te interviewen. Daniel deelde zijn inzichten over de...
The story of Linn

Het verhaal van Linn samengevat in een nieuwe video

Linn, een merk dat streeft naar muzikale perfectie. Ze presenteren met trots een nieuwe video. In het filmpje wordt hun unieke verhaal en rijke...
Alpha High End Brasschaat Magical Cost is No Object Show 2024video

Video: sfeerverslag van de Magical Cost is No Object Show bij Alpha High End

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april stond bij Alpha Brasschaat volledig in het teken van de Magical Cost is No Object...