Inderdaad: een mini formaat met een maxi sound. Over wat we het hebben? De REAL BLUE TWS in-ears van Teufel. Met de komst van deze oordopjes zetten ze een fraai model in de markt dat klein en onopvallend oogt waarbij hun typische ‘Teufel sound’ is geïntegreerd. Inclusief de modernste Active Noise Cancelling (ANC). Voor ware grootsheid in sound, met zoveel rust als je nodig hebt. Aldus de Duitse audiofabrikant.

De Teufel REAL BLUE TWS zijn draadloze in-ears met digitale hybride Active Noise Cancelling (ANC) voor efficiënte ruisonderdrukking. Er wordt ondersteuning geboden voor Bluetooth 5.2 met AAC voor muziekstreaming in cd-kwaliteit. Met dank aan onder andere de Qualcomm aptX® bluetooth codec.

Dit exemplaar is voorzien van hoog belastbare lineaire HD-drivers met grote membranen van 12 mm. Dit creëert een extra breed frequentiebereik, een nauwkeurig hoog en warme middentonen waarbij een krachtige bas primeert.

De ‘Berlin-based akoestici’ hebben, met de lancering van hun REAL BLUE TWS in-ears, expliciet de nadruk gelegd op een diepe en precieze bas. Ongekend bij true wireless koptelefoons en al zeker niet in deze prijsklasse.

De ingenieurs van Teufel hebben een slimme touchbediening voorzien waarmee onder andere muziek bediend kan worden. Maar daar stop het niet want ook is het mogelijk om telefoontjes op te nemen, ANC aan of uit te schakelen, de transparantiemodus te activeren, … Deze laatste zijn overigens vooral interessant indien jij als muziekliefhebber vaak komt op drukke plaatsen waarbij je het omgevingsgeluid liefst zoveel mogelijk minimaliseert.

“Als je met de REAL BLUE TWS geluiden van buitenaf intensiever wilt of moet waarnemen, kan je met een druk op de knop de transparantiestand activeren. Dit maakt het gemakkelijker om aankondigingen op bijvoorbeeld stations te horen.”

Op één lading kan jij tot wel 8 uur genieten van je muziek, met ANC uitgeschakeld weliswaar. Schakel je de ANC toch in? Dan wordt die 8 uur gereduceerd tot 6 uur. Tel daarbij nog eens de laadcase en je komt uit op een speelduur van 18 en 25 uur. Respectievelijk met ANC in- en uitgeschakeld.

De REAL BLUE TWS in-ears van Teufel zijn ondertussen al leverbaar voor een adviesprijs van 149,99 euro.