Bij audiovideo2day houden we van beeld en geluid. Maar vooral van een audiovisuele beleving. We geven toe dat we kicken op zeer realistische geluidsweergave waar zowel het beeld als geluid elkaar stevig ondersteunen. Afgelopen dagen is zowat de hele wereld getuige geweest van de lancering van de Falcon Heavy. Mooie beelden van de prachtige lancering werden de wereld ingestuurd. Kers op de taart : een indrukwekkende simultane landing van de 2 boosters enkele minuten nadat ze de lucht werden ingeschoten.
Maar niemand heeft echt kunnen ervaren en beleven wat het was om op een paar kilometer van de lancering te staan. Daarom vonden dit filmpje van de ‘Sound traveller’ supercool. Een prachtig voorbeeld hoe geluid sterk bijdraagt aan de realistische beveleving van een audiovisuele beleving. Daarom is het zeker de moeite om het geluid van de lancering en de landing van de boosters over een zeer kwalitatieve geluidsinstallatie of hoofdtelefoons te beluisteren.
Met welke installatie of hoofdtelefoon heb je dit geluidsfragment beluisterd? Deel zeker je ervaring onderaan dit artikel!