De muziekstreamingdienst Tidal gaat vanaf nu ook gepersonaliseerde “My Mix”-afspeellijsten aanbieden die o.a. rekening houden met het luistergedrag van de gebruikers.

Gebruikers kunnen maximum zes My Mix-afspeellijsten hebben van 50 nummers, die worden geschieden door artiesten en genres en ook regelmatig worden bijgewerkt. Tidal zegt dat enkele van de meest actieve luisteraars dagelijks updates zullen ontvangen en dat de service zal verbeteren naarmate meer gebruikers luisteren.

Spotify heeft al geruime tijd gepersonaliseerde playlists aangeboden, zoals zijn populaire Release Radar en Discover Weekly-opties, en de nieuwe afspeellijsten van Tidal lijken toch wel wat op de Daily Mixes van Spotify. Tidal volgt een aantal andere diensten die begonnen zijn gepersonaliseerde collecties aan te bieden, waaronder Apple Music, Pandora, SoundCloud en iHeartRadio.

Naast het lanceren van My Mix heeft Tidal ook zijn Track- en Artist Radio-functie aangepast, waardoor het algoritme erachter verbeterd is en het voor gebruikers gemakkelijker is om toegang te krijgen. Met de streaming-service kunnen abonnees nu rechtstreeks vanuit de 100-track radio play-wachtrij playlists creëren.

My Mix-afspeellijsten kunnen worden opgeslagen voor offline luisteren. Je kunt ze vinden op het startscherm van de app of via het tabblad van je verzameling.

Verkooppunten van het merk tidal